Hoe ARKit kinderboeken, winkelen, gamen en meer voorgoed verandert

Lars Paijmans
30 augustus 2017, 11:31
2 min leestijd
Hoe ARKit kinderboeken, winkelen, gamen en meer voorgoed verandert

iOS 11 verschijnt volgende maand voor iedereen, wat ook betekent dat ARKit beschikbaar komt. Grote ontwikkelaars en bedrijven presenteren vandaag hun ARKit apps voor Apples nieuwste platform.

Lees verder na de advertentie.

Grote bedrijven presenteren ARKit apps in Cupertino

In de aanloop naar de publieke release heeft Apple verschillende websites uitgenodigd op de campus in Cupertino. Hier kregen grote bedrijven als IKEA, The Food Network, AMC en Giphy de kans om hun iPhone-apps te demonstreren die ARKit gebruiken.

Lees ook: ARKit preview: Apples AR-platform wordt de hype van dit najaar

IKEA: meubels plaatsen in AR

De demo’s laten goed zien hoe augmented reality door deze grote bedrijven wordt benut om unieke functies mogelijk te maken. Zo kun je met de IKEA-app AR-replica’s van meubels in je huis plaatsen, zodat je kunt zien of dat nieuwe tafeltje bij de rest van je interieur past. IKEA heeft toegezegd dat er meer dan tweeduizend producten op deze manier getest kunnen worden. Hiervoor werden speciale 3d-modellen gemaakt, wat de kleuren en texturen extra realistisch maakt.

IKEA

The Food Network: AR-cupcakes versieren

The Food Network pakt het iets minder functioneel, maar wel leuker aan. Met deze app word je uitgedaagd om je eigen dessert te maken. Kies bijvoorbeeld een cupcake uit, plaats hem op een virtueel bordje en kies vervolgens uit tal van ingrediënten om je creatie te versieren. Vervolgens kun je het toetje delen en krijg je het recept om een eetbaar exemplaar te maken.

Food Network AR

Gamen met The Walking Dead en Arise

Dat er ook genoeg kansen voor iPhone-games liggen, bewijzen AMC en Climax Studios. Zo daagt ARKit-game Arise je uit om door doolhoven en langs obstakels te navigeren die met augmented reality in de echte wereld geplaatst worden. AMC heeft een spel rondom The Walking Dead bedacht, waarmee je in Pokémon GO-stijl zombies door je straat kunt zien schuifelen.

The Walking Dead: Our World
Arise

Plak gifs op objecten met Giphy World

Giphy heeft een AR-versie van de gif-app gemaakt, zodat je gifs op objecten in huis kunt plakken. Zet een digitaal kaarsje op een taart, plaats een stopbord op een zak brood waar niemand aan mag komen, of hang een maantje boven de knuffel van een kind.

GIPHY World

Rupsje Nooitgenoeg is het eerste AR-kinderboek

Tot slot tonen de laatste twee demonstraties hoe kinderboeken en sociale netwerken met ARKit voorgoed kunnen veranderen. Zo krijgt het bekende kinderboek Rupsje Nooitgenoeg een speciale ARKit-editie, waarin kinderen het bekende rupsje over de tafel kunnen zien kruipen terwijl het verhaal wordt verteld.

TouchPress
Bron: Techcrunch
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu