De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Deze video’s tonen hoe elk Apple Watch-model wordt gemaakt

Gijs Ettes
10 maart 2015, 12:33
2 min leestijd
Deze video’s tonen hoe elk Apple Watch-model wordt gemaakt

Tijdens het Spring Forward-event gisteravond maakte Apple onder meer bekend wanneer de Apple Watch verschijnt en hoeveel de drie modellen precies gaan kosten. Hoe de Watch, Sport en Edition worden gemaakt, zie je in deze video’s.

Lees verder na de advertentie.

Bekijk de Apple Watch video’s

De Apple Watch video’s zijn van commentaar voorzien door Apples hoofdontwerper Jony Ive en werden tijdens de keynote gisteren (die je hier kunt terugkijken) getoond. Tijdens de keynote werd daarnaast uitgebreid stilgestaan bij de nieuwe Macbook en ResearchKit, een softwareframework waarmee medische onderzoekers de iPhone kunnen gebruiken voor het uitvoeren van bepaalde onderzoeken of tests.

Het eerste filmpje laat de Apple Watch Sport zien, het instapmodel dat is gemaakt van stevig, maar licht aluminium. De Sport wordt verkrijgbaar vanaf 399 euro voor het model van 38 millimeter. Het grotere model (42 millimeter) kost 50 euro meer. Aanvankelijk zal de Apple Watch beschikbaar worden in een beperkt aantal landen waaronder Duitsland, Groot-Brittannië en de VS. Vanaf 10 april is de smartwatch te reserveren en vanaf 24 april ligt hij in de winkels. Een Nederlandse en Belgische release volgt later.

https://www.youtube.com/watch?v=ibklpzKai-o

Hieronder zie je de stalen Apple Watch, die met een aanzienlijk hoger prijskaartje in de markt wordt gezet. Dit model heeft een roestvrijstalen behuizing die 80 procent sterker is, en wordt verkrijgbaar vanaf 649 euro voor het model van 38 millimeter. De grotere versie kost 699 euro.

https://www.youtube.com/watch?v=ijex5274t_c

De Edition is de duurste versie van de Apple Watch en kost maar liefst 11.000 (38mm) of 13.000 euro (42mm). Voor dat bedrag krijg je een 18-karaats gouden horloge met een gele of rosegouden uurwerk. De duurste versie van de Edition met een nog luxere polsband kost 18.000 euro.

https://www.youtube.com/watch?v=dDAP9OWtQro

Andere polsbandjes

De prijzen van de Apple Watch kunnen overigens flink oplopen als je voor andere soorten polsbandjes kiest. De siliconen sportarmbanden kosten 59 euro per stuk, terwijl je voor de lederen en Milanese armbanden 169 euro betaalt. Het modern lederen horlogebandje met metalen sluiting kost 269 euro en voor de fraaie schakelarmband moet je maar liefst 499 euro neertellen.

Het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu