De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

Concept: zo ziet de interface van de Apple Watch eruit op een iPhone

Rutger Otto
29 oktober 2014, 11:58
1 min leestijd

Wat als de ronde app-icoontjes van de Apple Watch ook in iOS geïntegreerd zouden worden? Dit concept toont hoe dat eruit zou zien. Heb je een gejailbreakt toestel, dan kun je het zelf ook testen.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch OS op een iPhone

De website 9to5Mac fantaseerde een week geleden over het design van de Apple Watch software en hoe dat eruit zou zien op iOS. Zou de iPhone er beter van worden? Een lezer ging ermee aan de slag en maakte een concept van het Apple Watch OS op de iPhone. Daarmee verving de ontwikkelaar, genaamd Lucas Menge, het homescreen met vierkante apps door een grid van ronde icoontjes.

Geen strakke rijen meer, maar bijna oneindig veel apps op je homescreen in een soort honingraat-indeling. In de demonstratie kun je zien dat het homescreen naar gelieve uit- en ingezoomd kan worden. Tik je op een icoon, dan opent de app (in het geval van dit concept een screenshot) door het cirkeltje van het icoontje te vergroten tot fullscreen.

apple watch iphone

Apple Watch iPhone installatie

Vind je het er cool uitzien en heb je een gejailbreakt toestel, dan kun je de Apple Watch-achtige software downloaden voor je iPhone. Met de tweak die WatchSpring heet, kun je de functionaliteit van Apple Watch downloaden voor iPhone.

De functie is niet te installeren via jailbreak-OS Cydia, maar via een stappenplan dat je op Reddit kunt lezen. Hou er wel rekening mee dat het een beta betreft. Zo kun je apps wel openen, maar heb je geen toegang tot mappen.

→ Wil je de Apple Watch kopen? Lees alles wat je moet weten!

Lees meer Apple Watch nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu