‘Gelekte Apple Watch 2 video toont grotere accu en dunner scherm’

Lars Paijmans
6 september 2016, 16:03
1 min leestijd

Een nieuwe video vergelijkt het nieuwe scherm en de accu van de Apple Watch 2 met die van de eerste generatie Apple Watch. Dezelfde bron bracht eerder al gelekte foto’s naar buiten, en toont nu een Apple Watch 2 video.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch 2 video toont afmetingen van accu

Op foto’s konden we vorige week al zien hoe de Apple Watch 2 een dunner scherm en grotere accu zou krijgen. Deze gelekte onderdelen worden vandaag op video in beeld gebracht, en tot twee cijfers achter de komma vergeleken.

Volgens Byte wordt het Apple Watch 2-display 2,86 millimeter dik op het dikste stuk, en 2,12 millimeter op zijn dunst. Vergeleken met de 3,57 millimeter en 2,99 millimeter van de eerste generatie Apple Watch is dit een verschil dat je in de praktijk waarschijnlijk niet merkt.

Apple Watch 2 video ring

Deze afmetingen gelden ook voor de 42mm-Apple Watch 2, die ook een ietwat langer scherm krijgt. Apple zou een zuiniger scherm willen toevoegen aan het horloge, wat de accuduur ten goede komt.

Apple Watch 2 op 7 september onthuld

Wat meer opvalt is de accu, die (wat geruchten eerder al aangaven) een stuk groter wordt. In plaats van 3,95 millimeter dik, 27,46 millimeter lang en 18,42 millimeter breed zou de Apple Watch 2-accu respectievelijk afmetingen hebben van 5,11 millimeter bij 27,50 bij 18,71 millimeter. Deze grotere accu zal een rol gaan spelen om de accuduur van Apples smartwatch te verlengen, maar moet mogelijk ook de ingebouwde gps van stroom gaan voorzien. Waarschijnlijk zou de accu 35,7% groter worden.

Byte deelt daarnaast een nieuw cirkelvormig onderdeel dat de hartslagmeter beter bestand moet maken tegen water. Waarschijnlijk krijgen we er morgen meer over te weten. Dan onthult Apple de Apple Watch 2 tijdens een speciaal Apple-event waar we ook de iPhone 7 te zien krijgen.

Bron: Byte
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu