Een Nederlander met de gebruikersnaam Jvanakker is erin geslaagd om een browser werkend te krijgen op de Apple TV 4. Een video toont dat de hack werkt en er zijn ook instructies vrijgegeven om zelf de browser te installeren.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Apple TV browser

In de video hierboven is te zien hoe de Apple TV browser wordt gestart op de settopbox van Apple. Met de touchpad op de afstandsbediening kan worden gescrold en door even te tappen verschijnt een muispijltje. Verder heeft de browser de mogelijkheid om adressen van websites in te voeren door op de start-stop-knop te drukken. Door op de menuknop te drukken, ga je een pagina terug. De functionaliteit van de browser is vooralsnog beperkt, maar de hack toont wel aan dat deze vlekkeloos werkt.

apple tv browser

Wil je zelf aan de slag met de browser voor de Apple TV 4, dan vind je op deze Github-pagina instructies en de benodigde bestanden. Of de Apple TV browser ooit in de App Store zal verschijnen, lijkt onwaarschijnlijk.

Het laatste nieuws over de Apple TV

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.