Video: Apple viert opening nieuwe Store in Brussel met striptekenaars

13 september 2015, 10:43
2 min leestijd

Apple opent deze maand zijn allereerste Apple Store in België. Het bedrijf uit Cupertino bereidt zijn komst in Brussel alvast voor met deze video van twee minuten.

Lees verder na de advertentie.

Apple Store Brussel video

Apple is dan een wereldbedrijf, maar wel eentje die belang hecht aan waar het zich vestigt. Afkomst wordt niet vergeten. Producten en ervaringen van Apple moeten altijd ‘persoonlijk’ aanvoelen en dat is het bedrijf niet vergeten toen het bedacht een winkel in Brussel te openen.

“Om de nieuwe Apple Store in Brussel aan te kondigen werkten we samen met enkele belangrijke striptekenaars van de stad”, opent Apple zijn reclamespot voor de Store, die de kunsten van de stad viert. Eén van de dingen waar Brussel om bekend staat, zijn de stripboeken en cartoons. Kuifje, Asterix en Robbedoes komen er vandaan, evenals de Surfen en Lucky Luke. Door de stad heen zijn gebouwen van dak tot stoep bedekt met kleurrijke strip-beschilderingen.

Voor de gelegenheid sprak Apple met enkele Brusselse tekenaars van nu, zoals Max de Radiques en Rik Willemen. Zij vertellen hoe belangrijk strips voor de stad zijn, maar ook hoe ze door Apple zijn gevraagd om hun eigen invulling van het Apple-logo te bedenken. Dat levert interessante plaatjes op, die op dit moment rond de muren van de Store te bekijken zijn. Op de omheining staan verder de woorden: “Creativiteit. Wordt vervolgd…”

apple store brussel video

Apple Store Brussel

Op 19 september opent de Apple Store Brussel zijn deuren. Er gingen al lang geruchten over de komst van de eerste Apple Store in België, maar op 4 september werd het pas officieel gemaakt. Het wordt een flinke winkel: met 1500 vierkante meter is het direct één van de grotere winkels in Europa.

De Brusselse Store ligt in het winkelcomplex Le Toison d’Or, lands de Gulden Vlieslaan. Het pand wordt al sinds februari verbouwd. Eind vorig jaar werden al hints ontdekt voor de winkel, toen er vacatures verschenen voor medewerkers van een Apple Store.

Lees meer over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu