Een belangrijke nieuwe functie van de iPhone 8 Plus en iPhone X is Portretbelichting. In twee korte filmpjes licht Apple toe waar je de functie vindt, hoe je hem gebruikt en hoe je het effect aanpast.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Portretbelichting-functie op de nieuwe iPhone

De Portretbelichting-functie is een aanvulling op de Portretmodus, die vorig jaar met de iPhone 7 Plus werd geïntroduceerd. De modus geeft je een viertal opties om de belichting van portretfoto’s kunstmatig aan te passen. Zo lijkt het bijvoorbeeld net alsof er een schijnwerper op iemand schijnt, of je een lamp op iemands gezicht richt. Dit doe je tijdens het maken van een foto, al is het – zoals je in de video ziet – wel belangrijk dat je de persoon eerst scherp in beeld hebt.

Zoals je in de video hierboven ziet, kun je Portretbelichting ook later toepassen op gemaakte portretfoto’s. Hiervoor open je de Foto’s-app, druk je op ‘Wijzig’ en kies je vervolgens een belichtingsoptie. De portretfoto kun je dan opslaan en gemakkelijk delen met anderen.

De functie is er alleen op de iPhone 8 Plus en iPhone X. Heb je een iPhone 7 Plus, dan kun je alleen portretfoto’s maken. Mogelijk brengt Apple de functie later via een update naar het toestel, maar het kan ook zijn dat de smartphone daar niet krachtig genoeg voor is.

Over de iPhone 8 Plus

De iPhone 8 Plus verscheen onlangs in Nederland en heeft een adviesprijs van 919 euro. Naast de verbeterde camera heeft de telefoon ook ondersteuning voor draadloos opladen, een nieuwe A11 Bionic-chip en True Tone-technologie in het scherm. Via onze vergelijker vind je de beste prijzen voor de iPhone 8 Plus. Wil je meer over de smartphone weten, check dan ook onze iPhone 8 Plus review.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.