Video: Apple laat zien hoe de Portretbelichting-functie werkt

Wouter Nijsen
25 oktober 2017, 10:56
1 min leestijd

Een belangrijke nieuwe functie van de iPhone 8 Plus en iPhone X is Portretbelichting. In twee korte filmpjes licht Apple toe waar je de functie vindt, hoe je hem gebruikt en hoe je het effect aanpast.

Portretbelichting-functie op de nieuwe iPhone

De Portretbelichting-functie is een aanvulling op de Portretmodus, die vorig jaar met de iPhone 7 Plus werd geïntroduceerd. De modus geeft je een viertal opties om de belichting van portretfoto’s kunstmatig aan te passen. Zo lijkt het bijvoorbeeld net alsof er een schijnwerper op iemand schijnt, of je een lamp op iemands gezicht richt. Dit doe je tijdens het maken van een foto, al is het – zoals je in de video ziet – wel belangrijk dat je de persoon eerst scherp in beeld hebt.

Zoals je in de video hierboven ziet, kun je Portretbelichting ook later toepassen op gemaakte portretfoto’s. Hiervoor open je de Foto’s-app, druk je op ‘Wijzig’ en kies je vervolgens een belichtingsoptie. De portretfoto kun je dan opslaan en gemakkelijk delen met anderen.

De functie is er alleen op de iPhone 8 Plus en iPhone X. Heb je een iPhone 7 Plus, dan kun je alleen portretfoto’s maken. Mogelijk brengt Apple de functie later via een update naar het toestel, maar het kan ook zijn dat de smartphone daar niet krachtig genoeg voor is.

Over de iPhone 8 Plus

De iPhone 8 Plus verscheen onlangs in Nederland en heeft een adviesprijs van 919 euro. Naast de verbeterde camera heeft de telefoon ook ondersteuning voor draadloos opladen, een nieuwe A11 Bionic-chip en True Tone-technologie in het scherm. Via onze vergelijker vind je de beste prijzen voor de iPhone 8 Plus. Wil je meer over de smartphone weten, check dan ook onze iPhone 8 Plus review.

Apple iPhone 8 Plus

Apple iPhone 8 Plus prijzen vergelijken

Bekijk product

Los nieuw

€ 399,-

Bekijken

Los refurbished

€ 149,-

Bekijken
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu