De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

Videotip: zo gebruik je Apple Pay in Nederland

Wouter Nijsen
12 juni 2019, 9:25
2 min leestijd

We hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk is het zover: Apple Pay werkt nu in Nederland! In deze video laten we zien hoe je de betaaldienst instelt en gebruikt. Kijk je mee?

Check onze Apple Pay-video: zo stel je het in

In heel veel landen kon je al betalen met Apple Pay, maar Nederland hoort hier sinds deze week pas bij. Dat mag de pret niet drukken, want Apple Pay is een hele fijne en snelle manier om in de winkel met je iPhone of Apple Watch te betalen.

Voorlopig kun je de dienst alleen gebruiken als je klant van ING bent. Waarschijnlijk volgen later meer Nederlandse banken, al is hier op dit moment nog niets over bekend.

In de video hierboven laten we zien hoe je Apple Pay instelt op je iPhone en Apple Watch en hoe de dienst daadwerkelijk in de praktijk werkt. Wil je meer van dit soort video’s zien? Iedere week verschijnt er een nieuwe video op ons YouTube-kanaal, van tips om meer uit je iPhone te halen tot reviews, prijsvragen en nog veel meer. Abonneer je even en geef ook een duimpje omhoog als je meer van dit soort video’s van ons wil zien.

Meer over Apple Pay in Nederland

Om met Apple Pay te betalen, dien je eerst Apple Pay te activeren, zodat je betaalpas in de Wallet-app staat. Deze app staat standaard op iedere iPhone geïnstalleerd. Check onze uitgebreide gids over het instellen en gebruiken van Apple Pay als je alles nog eens rustig wil nalezen. We hebben ook een overzicht gemaakt met alle winkels, apps en websites die Apple Pay ondersteunen. Hierdoor weet je precies waar je terecht kunt.

Apple Pay ondersteunt de iPhone 6 en nieuwer, Apple Watch (eerste generatie) en nieuwer en Mac-modellen met een Touch ID-vingerafdrukscanner. Heb je een oudere Mac(Book), dan kun je Pay gebruiken door een geschikte iPhone of Apple Watch erbij te pakken.

Lees meer over Apple Pay

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu