Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Apple Park dronevideo laat zien dat er nog werk voor de opening is

Rutger Otto
30 april 2017, 13:46
2 min leestijd

Apples nieuwe campus, dat Apple Park gaat heten, zou in april open gaan voor werknemers. In deze video zie je dat daar waarschijnlijk nog te veel werk voor nodig is.

Lees verder na de advertentie.

Apple Park dronevideo

Dronefilmer Matthew Roberts volgt de bouw van Apple Park al sinds maart 2016. Inmiddels heeft hij meerdere video’s op YouTube geplaatst, waarin je kunt bekijken hoe de gigantische nieuwe campus vorm krijgt. Het hoofdgebouw is nu bijna af, maar Roberts’ nieuwe filmpje laat zien dat er aardig wat werk in het vooruitzicht ligt. Zo zijn kleinere gebouwen nog in aanbouw, zoals het Steve Jobs Theater. Die opent echter pas later dit jaar, maar moet op tijd klaar zijn voor de aankondiging van de nieuwe iPhones.

Wat in het filmpje meteen opvalt is dat ook de omgeving van het ronde gebouw nog erg kaal oogt. Er staan al wat bomen, maar voor een groot deel bestaat de omgeving uit zand en constructiemachines. Het enorme dak met zonnepanelen is bijna af, maar is nog niet helemaal bedekt. De vorige keer dat Matthew Roberts een Apple Park video opnam, ging hij er vanuit dat het de laatste was voor de opening van het park.

apple park dronevideo

Nog niet af

Apple maakte de naam ‘Apple Park‘ afgelopen februari bekend. In de weken daarna nam de constructie een vlucht. Het ging zo hard, dat de bouw een tekort aan lokale bomen voor andere bedrijven in het gebied zorgde. In de video zie je dat er nog niet genoeg staan. Uiteindelijk worden er negenduizend bomen in het gebied geplant.

De grote opening in april wordt niet gehaald, maar er zijn al wel delen van het Apple Park open voor gebruik. Het R&D-lab is bijvoorbeeld al in gebruik. Het hoofdkantoor zal, als hij helemaal up and running is, onderdak bieden aan zo’n 12.000 medewerkers van Apple.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu