De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

Video: Apple filmt Oscar-reclame met iPad Air 2

Rutger Otto
23 februari 2015, 9:04
2 min leestijd

Apple heeft voor aanvang van de Oscar-uitreiking een nieuwe tv-commercial getoond. De focus lag daarbij op films maken met de iPad Air 2. Met voice-over van Oscarwinnaar Martin Scorsese.

Lees verder na de advertentie.

Apple Oscar reclame

Vannacht werden de belangrijkste filmprijzen voor de 87ste keer uitgereikt. Voordat de Academy Awards begonnen, zond Apple nog een reclame uit die inspeelde op het thema film. De iPad Air 2 stond daarin centraal.

De titel van de commercial luidt ‘Make a film with iPad’ en het minuut-lange filmpje zelf werd eveneens met een iPad Air 2 opgenomen. Apple richt de camera op enkele jonge filmmakers op de Los Angeles County High School for the Arts, waar drie filmprojecten werden geschreven, geschoten en bewerkt met iPad-hardware.

apple oscar

Scorsese

Voor de reclame werd een toespraak van regisseur Martin Scorsese (The Departed, Taxi Driver, The Wolf of Wall Street) gebruikt in de voice-over. Fragmenten komen uit een speech van vorig jaar. “Voor je werk en je passie is elke dag een hernieuwde toewijding”, sprak hij toen voor een school voor kunsten. “Schilders, dansers, acteurs, schrijvers, filmmakers, het is allemaal hetzelfde voor jullie, voor ons allemaal. Elke stap is een eerste stap, elke penseelstreek is een test, elke scène is een les, elk shot is een school. Dus, laat het leren doorgaan.”

iPad Air 2

apple oscar

Apple besteedt de laatste tijd veel aandacht aan het onderwerp creativiteit. Het bedrijf noemt eigen hardware iets waar nieuwe dingen mee gemaakt kunnen worden, van schilderijen en tekeningen, tot muziek en film. Dat blijkt overigens ook wel. Op het Sundance Filmfestival scoorde de film Tangerine hoge ogen. Deze werd, zo bleek, helemaal opgenomen met de camera van een iPhone 5S. Eerder maakte Apple ook al een reclame voor de uitreiking van de Grammy’s. Deze stond eveneens in het teken van de iPad Air 2.

Lees meer over de iPad Air 2

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu