De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Video: de nieuwe Lightning kabel van Apple in actie

Rutger Otto
19 augustus 2014, 11:43
1 min leestijd
Video: de nieuwe Lightning kabel van Apple in actie

Na foto’s van de nieuwe Apple Lightning kabel, zijn er nu ook enkele video’s van verschenen. Daarop valt te zien hoe een tweezijdige usb-kabel in gebruik wordt genomen.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 6 kabel

Eerder viel op iPhoned te lezen dat Apple een nieuwe lightning kabel maakt, die je op twee manieren in de usb-poort kunt steken. Het maakt daarbij niet uit of je hem op zijn kop houdt of niet, het metalen uiteinde van de kabel heeft de usb-connector in het midden zitten en schakelt vanzelf naar de juiste richting.

De foto’s die gelekt waren, kwamen van Sonny Dickson, de Apple-lekker die eerder onder meer de iPhone 5C al volledig uit de doeken had gedaan, voordat Apple het toestel aangekondigde. Een betrouwbare bron dus. Nu heeft Dickson een heel kort filmpje online gezet, waarin hij de stekker demonstreert.

Wel een beetje flauw dat de video zo kort is, dat het stekkertje uit beeld verdwijnt en dat het zo snel gaat. Maar het filmpje toont in elk geval dat dit soort usb-kabels zijn te maken.

Nieuwe Lightning-kabel

Inmiddels heeft 9to5mac een iets duidelijker filmpje, waarin we de stekker daadwerkelijk zien draaien, om ook op zijn kop in de MacBook te passen. Net als in de video van Dickson wordt het doosje van de Apple Lightning kabel getoond, maar we zien nog steeds niet goed of de iPhone nu wel of geen verbinding maakt via usb.

Volgens geruchten ondersteunt de nieuwe Lightning kabel usb 3.0 en zal hij geleverd worden met de komst van de iPhone 6. Ook zou de Lightning kabel ondersteuning krijgen voor kwalitatief hoogwaardige audio in Made for iPhone accessoires.

Lees meer iPhone 6 nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu