Video: de nieuwe Lightning kabel van Apple in actie

Na foto’s van de nieuwe Apple Lightning kabel, zijn er nu ook enkele video’s van verschenen. Daarop valt te zien hoe een tweezijdige usb-kabel in gebruik wordt genomen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

iPhone 6 kabel

Eerder viel op iPhoned te lezen dat Apple een nieuwe lightning kabel maakt, die je op twee manieren in de usb-poort kunt steken. Het maakt daarbij niet uit of je hem op zijn kop houdt of niet, het metalen uiteinde van de kabel heeft de usb-connector in het midden zitten en schakelt vanzelf naar de juiste richting.

De foto’s die gelekt waren, kwamen van Sonny Dickson, de Apple-lekker die eerder onder meer de iPhone 5C al volledig uit de doeken had gedaan, voordat Apple het toestel aangekondigde. Een betrouwbare bron dus. Nu heeft Dickson een heel kort filmpje online gezet, waarin hij de stekker demonstreert.

Wel een beetje flauw dat de video zo kort is, dat het stekkertje uit beeld verdwijnt en dat het zo snel gaat. Maar het filmpje toont in elk geval dat dit soort usb-kabels zijn te maken.

Nieuwe Lightning-kabel

Inmiddels heeft 9to5mac een iets duidelijker filmpje, waarin we de stekker daadwerkelijk zien draaien, om ook op zijn kop in de MacBook te passen. Net als in de video van Dickson wordt het doosje van de Apple Lightning kabel getoond, maar we zien nog steeds niet goed of de iPhone nu wel of geen verbinding maakt via usb.

Volgens geruchten ondersteunt de nieuwe Lightning kabel usb 3.0 en zal hij geleverd worden met de komst van de iPhone 6. Ook zou de Lightning kabel ondersteuning krijgen voor kwalitatief hoogwaardige audio in Made for iPhone accessoires.

Lees meer iPhone 6 nieuws

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.