De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Terugkijken: Apple Special Event in 2 minuten

Rutger Otto
22 maart 2016, 16:33
2 min leestijd

Apple heeft maandagavond verschillende nieuwe dingen aangekondigd en besproken in een vrij beknopte presentatie. Deze video toont het belangrijkste daarvan in slechts twee minuten.

Lees verder na de advertentie.

Apple Event samenvatting

Het Apple Special Event dat maandag plaatsvond was voor Apples doen een enorm korte. De show duurde slechts een uur. Maar dat had nog korter gekund, bewijst deze video van Bloomberg. In dit filmpje zijn de belangrijkste aankondigingen en andere zaken gebundeld in een paar minuten. Zo ben je snel op de hoogte.

Het event vond plaats in Cupertino, in een vrij bescheiden zaal in het hoofdkantoor van Apple. Rond 18.00 uur Nederlandse tijd ging de presentatie van start, waarna Tim Cook de bijeenkomst opende met een reactie op de zaak rondom de bescherming van privacy. “We moeten als land bepalen hoever de overheid mag gaan”, zei hij. “Wij zullen er in elk geval niet aan toegeven.”

iphone se

iPhone SE en iPad Pro

Tijdens de presentatie kondigde Apple natuurlijk ook nieuwe apparaten aan. Het gaat hierbij om kleinere varianten van de iPad Pro en de iPhone 6S. De nieuwe iPad heet simpelweg iPad Pro, maar is 9,7 inch in plaats van de 12,9 inch iPad Pro die we al kenden. De iPhone SE is juist weer een kleinere iPhone dan de iPhone 6S. Deze heeft de vorm van een iPhone 5(S), maar dan met de nieuwste specs.

Verder had Apple ook nieuwe Apple Watch-bandjes, met een nieuw materiaal en in verschillende kleuren. Daarnaast werd ook de Apple TV van een update voorzien, zodat je nu onder meer eindelijk apps in mapjes kunt bewaren, om het overzichtelijk te houden op de hoofdpagina van het apparaat.

iOS 9.3

Ook lanceerde Apple gisteren iOS 9.3. In de presentatie werd daar nog even bij stilgestaan, maar eigenlijk was alles daarover al wel bekend. De belangrijkste nieuwe functie in iOS 9.3 is Night Shift, waarmee je het scherm van je iPhone of iPad ’s avonds geler kunt maken. Dat is beter voor je ogen en je gezondheid. Met geler licht zou je bijvoorbeeld beter slapen in de nacht.

Lees meer over de iPhone SE

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu