Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

Vermakelijke video’s tonen hoe Apple Earth Day viert en nepzweet maakt

Lars Paijmans
21 april 2017, 14:39
2 min leestijd

Morgen is het Earth Day, dus heeft Apple alvast vier informatieve (en vermakelijke) filmpjes online gezet. Ze benadrukken de aandacht die het bedrijf aan het milieu besteedt.

Lees verder na de advertentie.

Zo zet Apple Earth Day in het zonnetje

Het YouTube-account van Apple is sinds vanochtend vier filmpjes rijker. Ze hebben allemaal dezelfde cartooneske stijl en informatieve inhoud. Zo kom je meer te weten over hoe de enorme zonnepanelen-plantage in China werkt, en hoe overtollige energie gebruikt wordt om gras te laten groeien.

De veertien Chinese Apple-fabrieken produceren ondertussen geen afval dat op vuilnisbelten eindigt. Ook het nieuwe hoofdkantoor wordt uitgelicht: het is een van de grootste gebouwen ter wereld met volledig natuurlijke ventilatie.

Het meest opvallende filmpje gaat echter over zweet. In het testlab van Apple is het iemands dagtaak om iedere dag nepzweet te produceren waarmee nieuwe en bestaande Apple-producten getest worden. Dit komt vooral van pas bij de Apple Watch, een horloge dat vaak tijdens het sporten gebruikt wordt. Ook de AirPods worden op deze manier getest. In bovenstaande video van Vice News Tonight komen we meer te weten over het testlab van Apple. De tekeningen in de video’s zijn gemaakt door illustrator James Blagden. Als leuke extra heeft hij ceo Tim Cook in iedere video verstopt in de stijl van de Where is Waldo-zoekplaatjes.

Milieuvriendelijker dan ooit

Apple pakt dit jaar groots uit voor Earth Day. Naast vier promotievideo’s maakte het bedrijf gisteren bekend te stoppen met het gebruiken van nieuwe grondstoffen. In plaats daarvan wil het gaan investeren in het hergebruiken van bestaande materialen.

Om Earth Day te vieren, draagt het Apple Store-personeel morgen groene shirts en heeft het logo boven de deur een groen accentje gekregen. Ook is er een speciale medaille te verdienen in de Activiteiten-app als je genoeg beweegt. De overige video’s zijn hieronder te bekijken.

https://www.youtube.com/watch?v=tNzCrRmrtvE
https://www.youtube.com/watch?v=pHOne3_2IE4
https://www.youtube.com/watch?v=eH6hf6M_7a8
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu