De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

Video: zo veranderde het design van Apples website in 20 jaar

Lars Paijmans
25 oktober 2016, 19:16
2 min leestijd

Het design dat Apple 20 jaar geleden gebruikte, is haast niet te vergelijken met het Apple van 2016. Deze video laat in een mooie timelapse zien hoe het ontwerp van Apples website door de jaren heen is veranderd.

Lees verder na de advertentie.

Apple.com timelapse toont geschiedenis in vogelvlucht

Gisteren werd de iPod 15 jaar, maar ook Apples website mag zich sinds kort 20 jaar oud noemen. Een mooi moment om eens terug te blikken, zo dacht YouTuber Waxonaxon. In de timelapse die je hierboven kunt zien, brengt hij de transformatie van Apple.com in beeld van 1996 tot en met 2016.

Apple.com timelapse

Omdat de startpagina altijd het belangrijkste product van het moment tentoonstelt (zoals de iPhone 7), blijkt dit een uitstekende manier te zijn om door de hoogtepunten van Apples geschiedenis te bladeren. Zo komen er in het begin vooral Macs voorbij, maar moeten deze al snel plaats maken als de iPhone zijn intrede doet.

Naast de steeds moderner wordende producten, is ook het design van de website zelf flink veranderd. Zo zagen we rond 2000 vooral veel glimmende knoppen en had de website in het begin zelfs een balk met ‘Hot News Headlines’. Van dit ietwat chaotische uiterlijk is niets meer terug te vinden op het strakke Apple.com van 2016. Deze trend in designkeuzes is grappig genoeg ook terug te vinden in de evolutie van iOS, wat begon met ‘realistische’ knoppen en vanaf iOS 7 plaatsmaakte voor een platter moderner uiterlijk.

Van groot en log naar dun en klein

Wat ook opvalt is hoe groot en log alle oudere producten van Apple ogen. Het bedrijf heeft heel wat mensen tegen zich in het harnas gejaagd door poorten en aansluitingen te verwijderen, maar het heeft in ieder geval wel producten opgeleverd die er een stuk strakker uitzien. Mocht je zelf ook nieuwsgierig zijn naar oudere versies van websites; Waxonaxon heeft de Apple.com timelapse gemaakt met de hulp van WayBack Machine, een gratis dienst waarmee je in de geschiedenis van specifieke sites kunt duiken.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Waxonaxon
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu