De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Video: Zo ziet de nieuwe Apple Campus er nu uit

Rutger Otto
7 augustus 2016, 13:07
2 min leestijd

Over vier maanden moet de Apple Campus 2 helemaal klaar zijn. Dankzij nieuwe dronebeelden kun je bekijken hoe het er nu voorstaat met de bouw van het enorme complex.

Lees verder na de advertentie.

Apple Campus video

Apple is al sinds 2006 met een tweede campus bezig. Toen presenteerde Steve Jobs zijn plannen aan de stad Cupertino. De daadwerkelijke bouw liet echter wel even op zich wachten; die begon pas in 2014. Inmiddels zijn we weer twee jaar verder en eind van het jaar moet het af zijn, zodat de werknemers begin 2017 naar de Apple Campus 2 kunnen verhuizen.

Sinds de bouw begon, hebben we al verschillende dronevideo’s voorbij zien komen. Nu is er een nieuwe update van de voortgang. In de video is te zien dat de constructie zijn einde nadert. De buitenkant is bijna afgebouwd, waardoor nu ook aan het landschap aan de binnenkant van het ringvormige complex kan worden begonnen.

apple campus video

Enorme campus

In de 4K-video van Matthew Roberts, die sinds maart van dit jaar Apple Campus-updates filmt met zijn drone, is te zien hoe enorm de Campus 2 wordt. In totaal is het terrein 0,71 vierkante kilometer. Het gebouw wordt dankzij zijn vorm ‘Spaceship’ genoemd. Er is ruimte voor duizenden Apple-medewerkers, alleen al in de fitnessruimte zou plek zijn voor 20.000 mensen.

De dronevideo toont niet alleen het hele gebouw, maar laat ook de verschillende delen zien. Zo zie je het hoofdgebouw, maar ook het auditorium, parkeergarages, kantoorruimtes en de sportfaciliteiten, waar onder meer gebasketbald en getennist kan worden.

Lees ook de tussenstand: Zo ver is de bouw van Apple Campus 2

7.000 bomen

Om het ruimteschip heen moeten nog ruim 7.000 bomen komen – meer dan 300 soorten, waaronder fruitbomen. Steve Jobs wilde dat de campus zou lijken op de omgeving waarin hij als kind opgroeide, in California. De campus moet voor 80 procent bestaan uit groen gebied, waar mensen kunnen wandelen, joggen en fietsen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu