De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

Video: Colberts Late Show maakt lollig filmpje over boek van Apple

Rutger Otto
20 november 2016, 13:25
2 min leestijd

In de Late Show van Stephen Colbert wordt Apple op de hak genomen. Althans, het prijzige boek met productdesigns dat het bedrijf op de markt bracht.

Lees verder na de advertentie.

Apple boek parodie

De parodie hebben we al vaker gezien. Zogenaamde werknemers van Apple die hun nieuwe product aankondigen voor een witte achtergrond. Het was dan ook een kwestie van tijd voordat iemand zo’n filmpje maakte over Apples nieuwste product. Het meest geavanceerde ‘Book’ dat Apple ooit gemaakt heeft. Het team van Stephen Colbert ging ermee aan de haal.

apple boek parodie

Grappen en grollen

In de video worden grappen gemaakt over het boek, dat 450 plaatjes heeft van producten ‘die je waarschijnlijk gewoon in de kelder hebt staan’. De voice-over, geheel in stijl van Apples hoofdontwerper Jony Ive die de productvideo’s van Apple inspreekt, vertelt over het boek. “We pakten een ervaring die direct vertrouwd aanvoelt en… we vragen er 300 dollar voor.”

Ook Apples uitlichten van features op een product wordt op de hak genomen. Zo spreekt de video over een nieuwe techniek genaamd ‘Touch Page’ en eindigt het filmpje gevat dat boek de toekomst is. “Dat kun je zien, want de koptelefoonaansluiting ontbreekt.”

Designed by Apple in California

Het daadwerkelijke boek van Apple heet ‘Designed by Apple in California’ en is afhankelijk van het formaat voor 199 of 299 dollar te koop. Dat lijkt een hoge prijs, maar designboeken zijn wel vaker zo duur. Het blijft echter een hebbeding voor echte fans en mogelijk ontwerpers. In het boek staan inderdaad foto’s in hoge resolutie van Apple-producten van de afgelopen twintig jaar. Niet alleen het uiterlijk komt aan bod, ook toont het boek hoe ze er in detail onder de motorkap uitzien. De officiële video van Apple omtrent het boek wordt door Jony Ive ingesproken en is hier te zien.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu