Bekijk Apples presentatie op hackersconferentie Black Hat hier terug

Lars Paijmans
17 augustus 2016, 13:11
1 min leestijd

Apple was dit jaar aanwezig bij de hackersconferentie Black Hat in Amerika. Daar hielden ze een presentatie over de veiligheid van iOS, die je nu in zijn volledigheid terug kunt kijken.

Lees verder na de advertentie.

Apple Black Hat presentatie terugkijken

Ivan Krstic, Apples hoofd van Security Engineering en Architecture besprak verschillende diensten van Apple en diens beveiliging tot in het kleinste detail. Zo kwam HomeKit aan bod, Auto Unlock en de iCloud Sleutelhanger. Naast software komt ook de speciale Secure Enclave Processor op de A7-chip aan bod.

Apple Black Hat

Het stukje over Auto Unlock is vooral interessant, omdat dit over een gloednieuwe functie gaat die macOS Sierra introduceert in samenwerking met watchOS 3. Door je gekoppelde Apple Watch om te hebben als je jouw MacBook opstart wordt de laptop automatisch ontgrendeld. De volledige presentatie duurt iets langer dan 50 minuten.

Tijdens de presentatie maakte Apple ook bekend dat ze hackers en ontwikkelaars zullen gaan belonen die beveiligingsfouten in iOS ontdekken en aan Apple doorgeven. Hier wordt het zogenaamde Bug Bounty Program voor in het leven geroepen.

Beloningsprogramma in september van start

Dit beloningsprogramma gaat in september van start onder een selecte groep ontwikkelaars, die zich in het verleden al bij Apple bewezen hebben op dit gebied. Later zal het programma ook breder beschikbaar komen. Apple is een van de laatste techbedrijven die met een dergelijk beloningsprogramma komt. De Apple Black Hat presentatie is hierboven terug te bekijken, of rechtstreeks op het YouTube-kanaal van Black Hat.

Bron: Black Hat
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu