De iPhone 15 nu scherp geprijsd!

Video van de week: overstappen van Android naar iOS

Michel van 't Klaphek
23 juli 2021, 16:25
2 min leestijd
YouTube video player

Ga je overstappen van Android naar iOS? Goede keuze! In deze video laten we zien hoe je al je persoonlijke bestanden meeneemt.

Lees verder na de advertentie.

Video: overstappen van Android naar iOS

Vroeger was overstappen van Android naar iPhone nog best pittig, maar tegenwoordig niet meer. Het gros van het werk kun je namelijk oplossen met één app: Stap over op iOS. Zorg er vooraf wel voor dat je een back-up van je Android-smartphone hebt, het wifisignaal goed is en beide telefoons genoeg batterij hebben. Nog beter: leg ze allebei aan de oplader.

Overstappen van Android naar iOS? Zo doe je dat!

Check? Download dan de Stap over op iOS-app op je oude Android-telefoon. In de tussentijd pak je je iPhone erbij, en tik je in het installatiemenu – zodra daarom gevraagd wordt – op de optie om gegevens van Android over te zetten. Vervolgens koppel je de twee toestellen met een code en geef je aan wat je allemaal wil overzetten.

Van contacten, foto’s en video’s tot aan agenda’s en berichten: vrijwel alles kan overgezet worden. Bijna alles. De grote afwezige is WhatsApp. Het is jammer genoeg nog best een een gepriegel om Nederlands populairste chat-app van Android naar iOS te brengen. Daarom hebben we hiervoor een apart uitlegartikel gemaakt.

Lees verder: Tip: Zo zet je WhatsApp-gesprekken over van Android naar iPhone

Volg ons op YouTube

Iedere week maken we een nieuwe video voor ons YouTube-kanaal. We reviewen niet alleen de nieuwste Apple-apparaten, zoals onlangs nog de nieuwe iMac, maar geven ook veel praktische tips om meer uit je iDevices te halen.

Ook blikken we vooruit naar nieuwe gadgets van Apple, bijvoorbeeld door onze verwachtingen voor de iPhone 13 en Apple Watch Series 7 te delen. Vergeet je dus vooral niet te abonneren en deze video te liken als je er iets aan hebt gehad!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu