De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

Echt of nep? Vermeende video nieuwe 4 inch-iPhone opgedoken

Gijs Ettes
21 januari 2016, 12:30
1 min leestijd

Op YouTube is een video opgedoken van een nieuwe 4 inch-iPhone die Apple in 2016 zou gaan uitbrengen. Het zou gaan om een demo-exemplaar afkomstig van Foxconn, de Chinese fabriek waar onder meer iPhones gereproduceerd worden.

Lees verder na de advertentie.

4 inch-iPhone video

Meer details over de afkomst zijn er niet. Wel weten we dat de video is geüpload door M.I.C. Gadget, een Chinese website die in het verleden vaker beelden naar buiten bracht van onaangekondigde iPhones. In de recente 4 inch-iPhone video is een toestel te zien dat qua design veel wegheeft van de iPhone 6(S), maar wel een slag kleiner is. De afgeronde hoeken, atennelijnen en plaatsing van knoppen en ingangen zijn niettemin herkenbaar en wijken af van de iPhone 5S, die eveneens een 4 inch-scherm heeft.

4 inch-iphone video

Maar of de video echt of nep is? Wij hebben zo onze twijfels, ondanks dat er al langer geruchten gaan over een nieuwe 4 inch-iPhone met een design dat is gebaseerd op de iPhone 6(S). Het eveneens Chinese MyDivers claimt dat het nieuwe toestel niet iPhone 6c, maar iPhone 5e gaat heten en een ‘enhanced’ versie van de 5S wordt. Dus met een A8-chip en 1GB RAM.

MyDrivers baseert op onbekende bronnen met inzicht in het productieproces bij Foxconn. Het was echter ook MyDrivers dat eerder beweerde dat de 6c een A9-processor, 8 megapixel-camera en een metalen unibody zou krijgen, en later dat het niet om een 6c-model maar een 7c-versie zou gaan. Tegenstrijdige berichten dus, al is de komst van de kleinere iPhone nog steeds aannemelijk. Die beschikt naar verluidt niet over 3D Touch, maar zou wel een lager prijskaartje van circa 500 dollar hebben. We zijn benieuwd.

Het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu