Zoomfunctie iPhone inschakelen voor groter beeld

Sommige apps staan inzoomen niet toe. Gelukkig heeft Apple een algemene zoomfunctie iPhone ingebouwd. Hier leggen we uit hoe je die inschakelt.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

iPhone zoomfunctieEen van de meest bekende apps die inzoomen niet toestaat, is Instagram. Op zich niet erg, ware het niet dat sommige foto’s zulke kleine details bevatten dat je ze graag even wat groter zou willen maken. Je kunt echter met twee vingers vegen wat je wil: de foto wordt niet groter.

Apple heeft echter gezorgd voor een algemene iPhone zoomfunctie, die je naar hartelust laat uitvergroten. Om deze in te schakelen, volg je de volgende stappen.

Zoomfunctie iPhone instellen

Ga naar Instellingen, Algemeen, Toegankelijkheid, Zoomen, en vink de iPhone zoomfunctie daar aan. Daar staat, zoals op bijgaand screenshot te zien, uitgelegd hoe je de zoomfunctie toepast. Apple heeft er expres een omslachtige handbeweging van gemaakt, om te voorkomen dat je de functie ook inschakelt als dat niet de bedoeling is.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.