Zoek personen op de Apple Watch gebruiken: zo check je de locatie van familie en vrienden
Michel van 't Klaphek

Met ‘Zoek personen’ kun je zien waar vrienden en familie uitspoken, en up-to-date blijven van hun locaties. Zo gebruik je de watchOS 6-app op je Apple Watch.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Zoek personen gebruiken in watchOS 6

Jarenlange Apple-gebruikers kennen ‘Zoek mijn vrienden’, een app om je locatie te delen met anderen. Sinds iOS 13 is deze applicatie in een fris jasje gestoken en heet het simpelweg ‘Zoek mijn’. Vanaf watchOS 6 kunnen Apple Watch-gebruikers aan de slag met Zoek personen, dat Zoek mijn vrienden vervangt. Zo werkt het:

  1. Open Zoek personen op je Apple Watch, herkenbaar aan het radaricoontje;
  2. Tik op ‘Deel mijn locatie’ en selecteer ‘Dicteren’;
  3. Kies vervolgens voor ‘Contacten’ en ga naar ‘Toetsenblok’ om een vriend(in) te kiezen;
  4. Selecteer een e-mailadres of telefoonnummer en geef aan of je je locatie een uur, tot vannacht of voor altijd met diegene wil delen.


Zodra je dit hebt bevestigd, krijgt je vriend of vriendin een melding dat jij je locatie hebt gedeeld. Vervolgens kan diegene gemakkelijk zijn of haar locatie met jou delen. Per contact kun je updates over de locatie ontvangen door op ‘Meld aan mij’ te tikken. Wil je niet langer je locatie delen? Tik dan op de naam van diegene in het scherm ‘Zoek personen’ en tik vervolgens op ‘Stop delen’.

Lees ook: iOS 13: zo werkt de nieuwe Zoek Mijn-app van je iPhone

zoek personen watchos 6

Locatie van vrienden bekijken

Zoek personen is een handige functie voor bijvoorbeeld gezinnen. Ouders kunnen zo continu controleren waar hun kinderen zich bevinden, en of er niks aan de hand is. De locatie van anderen bekijken doe je zo:

  1. Open Zoek personen op je Apple Watch om een lijst met je vrienden te bekijken;
  2. Draai de Digitale Kroon om meer vrienden te weergeven en tik op iemands naam om zijn of haar locatie op een kaart te weergeven;
  3. Tik op het icoontje linksboven in het scherm om terug te gaan naar de vriendenlijst.

Meer over watchOS 6

Met watchOS 6 legt Apple nog meer focus op gezondheid. Zo kun je een decibelmeter gebruiken om gehoorschade te voorkomen en kunnen vrouwen hun menstruatiecyclus bijhouden met de nieuwe Cyclus-app. Ook is de Dictafoon-app voortaan op je Apple Watch te vinden.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.