Zo gebruik je de zelfontspanner van de camera op je iPhone

17 april 2024, 12:34
2 min leestijd
Zo gebruik je de zelfontspanner van de camera op je iPhone

Wil je een groepsfoto maken met jezelf erop zonder dat je een selfiestick gebruikt? Daarvoor gebruik je de zelfontspanner op je iPhone. We leggen je uit hoe het werkt en geven tips voor de beste resultaten.

Lees verder na de advertentie.

Zo gebruik je de zelfontspanner op je iPhone

De zelfontspanner van je iPhone zit gewoon ingebouwd in de Camera-app. Je hebt de keuze uit 3 seconden of 10 seconden en het instellen is heel eenvoudig. Hieronder leggen we uit hoe het precies werkt.

  1. Open de camera op je iPhone;

  2. Veeg over het scherm omhoog of tik op het pijltje boven in beeld;

  3. In de balk die verschijnt, tik je op het stopwatch-icoontje;

  4. Tik naar keuze op 3 of 10 seconden en dan op de ontspanknop;

  5. Afhankelijk van je keuze knippert de flits 3 of 10 seconden en maakt dan een foto. Tegen het eind knippert die sneller.

zelfontspanner iPhone

Hoe de foto wordt gemaakt, hangt af van je instellingen. Je kunt van tevoren een filter instellen, of de focus en belichting aanpassen. Alleen video’s en panoramafoto’s zijn niet mogelijk als je de zelfontspanner van je iPhone gebruikt.

Heb je de functie Live Photos ingeschakeld, dan wordt er ook een Live Photo gemaakt. Heb je die functie uitgeschakeld, dan worden er standaard tien foto’s gemaakt in de Burst-modus. Je iPhone kiest dan zelf de beste van die tien foto’s. Zo’n serie-opname wordt overigens standaard als jpg opgeslagen en niet in het efficiëntere heic-formaat.

zelfontspanner

Gebruik een statief

Om echt goede foto’s te maken met de zelfontspanner van je iPhone, is het belangrijk dat je een statief gebruikt. Je iPhone moet namelijk zo recht mogelijk worden neergezet en dat lukt vaak niet of nauwelijks zonder statief. Vooral bij slechte lichtomstandigheden is het belangrijk dat je iPhone stevig staat.

Er zijn allerlei soorten statieven die je voor dit doel kunt gebruiken. Een voorbeeld zijn de klassieke driepoten, maar je kunt ook kiezen voor een statief met flexibele poten die je bijvoorbeeld om een paal kunt klemmen. Wat het handigst is, hangt voornamelijk af van de plek waar je de foto wilt gaan maken.

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu