De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

In 4 stappen YouTube-video’s op de achtergrond beluisteren

Wouter Nijsen
27 april 2015, 19:08
2 min leestijd
In 4 stappen YouTube-video’s op de achtergrond beluisteren

Luister je veel muziek met de YouTube iOS-app, dan is het lastig om dit werkende te krijgen op de achtergrond. In deze tip leggen we uit hoe je YouTube-video’s op de achtergrond beluistert.

Lees verder na de advertentie.

Zo beluister je YouTube-video’s op de achtergrond

YouTube video's op de achtergrond

Hoewel diensten als Spotify en Deezer ontzettend populair zijn, zijn er ook veel mensen die met de YouTube-app muziek luisteren op hun iPhone of iPad. Dat werkt in de meeste gevallen prima, maar er is één groot nadeel: je kunt geen muziek luisteren als je de YouTube-app niet hebt geopend.

Hoewel er verschillende applicaties zijn die dit probleem oplossen (denk bijvoorbeeld aan iTube), is er nog een manier om YouTube-video’s op de achtergrond te beluisteren. Door onderstaande 4 stappen te volgen, weet je precies hoe dat werkt.

  1. Open Safari op je iOS-toestel en ga naar www.youtube.com;
  2. De YouTube iOS-app wordt nu automatisch geopend, ga terug en surf opnieuw naar de mobiele website;
  3. Zoek vervolgens met de balk bovenin een video en speel ‘m af;
  4. Sluit vervolgens de browser en veeg van onder naar boven om het Control Center (bedieningspaneel) van je iOS-toestel te openen. Druk tot slot op het speelknopje om het geluid weer te laten starten.
YouTube video's op de achtergrond

Dat was het! Het kan zijn dat terwijl je de stappen uitvoert, de YouTube-app verschillende keren vanzelf wordt geopend. Dat is ietwat irritant en kun je voorkomen door de app van je iPhone op iPad te verwijderen. Je zult dan merken dat alles soepeler verloopt.

Na het doorlopen van bovenstaande stappen is het ook mogelijk om YouTube-video’s af te spelen wanneer je je iOS-apparaat niet gebruikt. Dat doe je door het Control Center in het vergrendelscherm in te schakelen en op ‘play’ te drukken.

→ Meer lezen? Check onze uitgebreide tippagina met nog veel meer handige tips & tricks!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu