Tip: Zo download je YouTube-video’s met de Opdrachten-app

Florence Peeters
18 januari 2019, 12:00
2 min leestijd
Tip: Zo download je YouTube-video’s met de Opdrachten-app

Een YouTube-video downloaden naar je iPhone doe je snel en gemakkelijk via de Opdrachten-app. iPhoned laat zien hoe je de snelkoppeling instelt.

Een video downloaden is al langer mogelijk in YouTube zelf, maar het is een gedoe om een filmpje in de Filmrol van je iPhone te krijgen. Daar brengt de nieuwe iOS 12-app Opdrachten verandering in. Dankzij de shortcuts die je hierin kunt bouwen, is het nu mogelijk om met één druk op de knop een YouTube-video naar je iPhone te downloaden.

Siri Shortcuts in iOS 12: zo maak je Siri slimmer en nuttiger voor jou

De Opdrachten-app is in iOS 12 samen met Siri Shortcuts geïntroduceerd. Deze functie maakt Siri een stuk slimmer. Door snelkoppelingen uit de Opdrachten-app te koppelen aan een spraakopdracht, kun je Siri allerlei taken laten uitvoeren met één woord of zinnetje.

Zo download je een YouTube-video naar je iPhone

Een shortcut-fan heeft de handige oplossing gebouwd om snel YouTube-video’s te downloaden en online gezet. De video’s worden op je iPhone gedownload en automatisch in Foto’s opgeslagen.

Vooral handig als je YouTube-video’s offline wil kijken, maar geen YouTube Premium-abonnement hebt. Downloaden in YouTube kan namelijk alleen met zo’n betaald account. De shortcut instellen en activeren doe je als volgt.

  1. Heb je de Opdrachten-app nog niet op je iPhone staan? Download deze dan eerst;
  2. Klik op je iPhone op deze link en klik op ‘Haal opdracht op’. Tik op ‘Open’ zodra er gevraagd wordt de snelkoppeling te openen met Opdrachten en bevestig hier nogmaals met ‘Haal opdracht op’;
  3. Open YouTube en zoek de video die je wil downloaden;
  4. Tik bij het filmpje op ‘Delen’ en vervolgens op ‘Meer’ onder het kopje ‘Een link delen’;
  5. Selecteer hier de Opdrachten-app. Als deze nog niet als optie verschijnt, tik je eerst op ‘Meer’ en vink je ‘Opdrachten’ aan;
  6. In het scherm dat verschijnt, selecteer je de shortcut ‘Download YouTube’;
  7. Zodra de download klaar is, kun je kiezen om de video te delen of op te slaan in je foto-album. Als je voor dat laatste kiest, vind je de gedownloade Youtube-video nu terug in Foto’s.

Omdat je voor deze shortcut de url via YouTube moet delen, is het helaas niet mogelijk om er een spraakopdracht voor Siri aan te koppelen. Dit kun je wel doen met allerlei andere snelkoppelingen, zoals die je kunt vinden in de galerij van de Opdrachten-app.

Wil je meer handige Siri Shortcuts? Laat je inspireren voor Siri Shortcuts met deze 6 voorbeelden.

Check meer iOS 12-tips

Categorieën: Foto en video, iOS 12
Spotlight: Youtube

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Black Friday