Zo zie je hoeveel minuten aan YouTube-video’s je hebt gekeken

Michel van 't Klaphek
6 januari 2019, 10:27
2 min leestijd
Zo zie je hoeveel minuten aan YouTube-video’s je hebt gekeken

Weet jij hoe lang je dagelijks filmpjes op YouTube kijkt? Waarschijnlijk ben je er langer mee bezig dan je denkt. Zo kom je erachter of je YouTube-verslaafd bent.

Lees verder na de advertentie.

YouTube-verslaving aanpakken wordt makkelijker

YouTube is natuurlijk hartstikke leuk, maar niet goed voor de productiviteit. De app zit verdraaid goed in elkaar, waardoor je het ene na het andere filmpje aantikt. Voordat je het doorhebt ben je zo gemakkelijk uren filmpjes aan het kijken.

Een verslaving doorbreken begint bij inzicht, en daarom zit er een scherm met statistieken in de YouTube-app: ‘Tijd gekeken’. Hier zie je hoeveel minuten je dagelijks naar filmpjes kijkt. Bovendien kun je direct iets aan je YouTube-verslaving doen door bijvoorbeeld een timer in te stellen. Je krijgt zo een melding wanneer je over je dagelijkse limiet heen dreigt te gaan.

Zo zie je hoeveel tijd je aan YouTube hebt besteedt:

  • Ga naar het instellingenmenu door rechtsboven op je account te drukken;
  • Tik op ‘Tijd gekeken’;
  • Hier zie je hoeveel minuten je deze dag, gisteren en de afgelopen week hebt gekeken, plus een gemiddelde.
YouTube-verslaving screenshot 2

Schrik je hiervan, of valt het wel mee? In het eerste geval kun je direct een timer aanzetten door de schuifknop naar rechts te verplaatsen. Ook kun je ervoor zorgen dat de app je er af en toe aan herinnert om een pauze in te lassen.

Dit doen andere techbedrijven tegen verslaving

Steeds meer techbedrijven zijn in de weer met het tegengaan van verslaving. Zo bracht Google, eigenaar van YouTube, eerder al Digitaal Welzijn voor Android-telefoons uit. Ook Apple probeert iPhone-verslaving aan te pakken door middel van bijvoorbeeld ‘Schermtijd’ in iOS 12.

Niet alleen zie je zo hoeveel tijd je dagelijks aan je telefoon kwijt bent, maar je krijgt ook enkele tools aangereikt om dit aantal naar beneden te halen. Meer weten over Schermtijd? Check dan deze video:

iOS 12 schermtijd: zo kom je van een iPhone-verslaving af!
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu