Runners deal! De iPhone 15 Pro nu met korting oplopend tot €540!

Tip: YouTube snel 10 seconden terug- of vooruit spoelen op iOS

20 februari 2018, 13:01
1 min leestijd
Tip: YouTube snel 10 seconden terug- of vooruit spoelen op iOS

Een YouTube-video vooruit spoelen op iOS was altijd een heel gedoe. Een slimme functie maakt de bediening een stuk gemakkelijker. Wij laten zien hoe deze nieuwe manier van YouTube doorspoelen werkt.

Lees verder na de advertentie.

YouTube doorspoelen in sprongen van 10 seconden

Omdat je bij YouTube op de iPhone en iPad geen muis tot je beschikking hebt, kan het lastig zijn om nauwkeurig een paar seconden terug of vooruit te spoelen. Om dit ongemak op te lossen heeft YouTube een slimme functie toegevoegd waarbij je de linker- en rechterhelft van het scherm gebruikt om precies 10 seconden terug of vooruit te spoelen.

YouTube doorspoelen

Voordat je onderstaande stappen doorloopt, moet je even nagaan of je de meest recente versie van de YouTube-app draait. De nieuwe doorspoelfunctie wordt namelijk pas ondersteund vanaf versie 12.05 of hoger. Deze update werd op 14 februari 2017 uitgebracht.

Sneller en makkelijker

Het werkt heel simpel, maar omdat er geen nieuwe knop op je scherm te zien is, is de kans groot dat je er niet vanaf wist. Zodra je een YouTube-video opgestart hebt, hoef je voortaan slechts twee keer snel achter elkaar op de linker of rechter helft van het filmpje te tikken. Tik twee keer op links en de video gaat tien seconden terug. Doe hetzelfde op de rechterhelft en YouTube zet de video tien seconden verder.

Daarnaast maakt YouTube het voortaan ook makkelijker om meer video’s te ontdekken. Door aan het begin en einde van een video van beneden naar boven te vegen krijg je een menu te zien met daarin extra video’s.

YouTube

Google

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu