De iPhone 15 nu scherp geprijsd!

Zo verbeter je de video-aanbevelingen van YouTube

Lars Paijmans
27 juni 2019, 11:06
2 min leestijd
Zo verbeter je de video-aanbevelingen van YouTube

Voortaan is het makkelijker om YouTube beter op jouw voorkeuren af te stemmen. De startpagina en suggesties gaan op de schop en geven jou meer controle.

YouTube-aanbevelingen verbeteren

In een blog legt YouTube uit welke twee veranderingen in de app worden doorgevoerd. De functie wordt wereldwijd vanaf nu uitgerold. Het kan dus even duren tot deze ook bij jou verschijnt.

YouTube-aanbevelingen

Dat begint met het home- of startscherm dat je ziet als je YouTube opent. Hier vind je een verzameling van video’s van kanalen waar je op geabonneerd bent, maar ook van filmpjes waarvan YouTube denkt dat jij ze leuk vindt. Als de app er naast zit en een video aanbeveelt die je niet ziet zitten, dan kun je dit voortaan aangeven door de volgende stappen te doorlopen.

  1. Open de YouTube-app en ga naar het Home-tabblad;
  2. Tik op de drie bolletjes naast de titel van een video die je niet wilt zien;
  3. Kies ‘Niet geïnteresseerd’.

Zodra je dit doet verdwijnt de video uit het overzicht en krijgt YouTube een signaal dat je geen interesse hebt in het betreffende kanaal. Zo weet je zeker dat hij de volgende keer als je de app opent niet opnieuw verschijnt. Heb je spijt van je keuze, dan kun je het kanaal nog wel in de zoekfunctie en het trending-overzicht van YouTube tegenkomen.

Ook gaat YouTube meer info geven over waarom bepaalde video’s aan je worden aangeraden. Met een tekstregeltje onder een suggestie zie je bijvoorbeeld staan dat veel kijkers van een van je geabonneerde kanalen een video interessant vonden.

YouTube-aanbevelingen

Spoedig nog meer opties

Tot slot introduceert YouTube een functie die nu enkel nog in het Engels beschikbaar is maar spoedig ook naar andere landen komt. Deze zet een balk in het homescherm met daarin verschillende onderwerpen die jou interesseren. Zo filter je het overzicht heel gemakkelijk tussen bijvoorbeeld video’s die recentelijk uitgebracht zijn of video’s die bij een specifiek onderwerp horen.

Nu we het toch over YouTube hebben: wist je dat iPhoned ook een eigen YouTubekanaal heeft? Wekelijks kom je hier een gloednieuwe Apple-video tegen, van slimme tips tot previews en reviews van nieuwe producten en grote software-updates. Neem eens een kijkje en abonneer je om op de hoogte te blijven!

YouTube

Google LLC

Gratis via App Store
Bron: YouTube
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu