Tip: zo gebruik je je camera om te verbinden met een wifi-netwerk

25 maart 2018, 9:58
2 min leestijd
Tip: zo gebruik je je camera om te verbinden met een wifi-netwerk

Sinds iOS 11 is het mogelijk om direct met een wifi-netwerk te verbinden door middel van je iPhone-camera. Dit doe je door de qr-code van je router te scannen. We laten zien hoe dit werkt.

Lees verder na de advertentie.

Wifi-verbinding met camera: inloggen zonder typen

Uiteraard kun je met je draadloze netwerk verbinden door een gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren. Het is echter veel gemakkelijker om je telefoon erbij te pakken, en de code op de router te scannen. Voordat we beginnen moet je ervoor zorgen dat je iPhone of iPad minstens op iOS 11 draait. Ook moet er uiteraard een qr-sticker op je router zitten. Een dergelijke sticker ziet er zo uit:

Zo maak je verbinding met een wifi-netwerk via je Camera-app:

  1. Ga naar het instellingenmenu en selecteer halverwege ‘Camera’;
  2. Verschuif de schakelaar bij ‘Scan QR Codes’;
  3. Open de Camera-app en richt je toestel op de qr-code van je router. Meestal zit deze aan de onder- of zijkant van het kastje;
  4. Zodra je iPhone of iPad de code herkent, krijg je aan de bovenkant van het scherm een notificatie te zien met daarin de naam van het wifi-netwerk;
  5. Tik op deze notificatie om de verbinding te bevestigen en klaar ben je!

Werken bovenstaande stappen niet? Dan heb je wellicht het wachtwoord van je netwerk veranderd. Dat is helemaal geen probleem en zelfs goed van je: zo maak je het kwaadwillenden namelijk lastiger om van jouw draadloze netwerk gebruik te maken.

Zo print je een nieuwe qr-sticker

Je kunt vrij gemakkelijk zelf een nieuwe qr-sticker maken. Ga daarvoor bijvoorbeeld naar de website QiFi en vul hier de huidige naam en wachtwoord van je netwerk in. Er wordt nu automatisch een nieuwe qr-code aangemaakt, die je gemakkelijk zelf kunt printen en op je router plakken.

Indien je router het toestaat om gebruikers (tijdelijk) toegang tot je netwerk te geven, kun je op deze manier zelfs speciale qr-stickers voor visite maken. Deze kun je bijvoorbeeld bij aankomst geven, zodat je gasten niet meer om de inlogcodes hoeven te vragen. Wederom maak je zo’n qr-sticker maken met behulp van bovenstaande website.

Op zoek naar meer tips? Check de iPhone-tippagina, download de iPhoned-app of schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Bron afbeelding: 9To5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu