Wifi op iPhone instellen

15 oktober 2013, 14:20
1 min leestijd
Wifi op iPhone instellen

Sinds databundels niet meer onbeperkt zijn, kan het geen kwaad om wanneer het beschikbaar is, via wifi te internetten. Hieronder leggen we kort uit hoe je wifi op iPhone instelt.

Lees verder na de advertentie.

Om wifi op iPhone in te stellen, ga je naar ‘instellingen’ > ‘Wi-Fi’ en schakel je het schuifje in. Vervolgens gaat je iPhone naar beschikbare datanetwerken zoeken. Onder ‘kies een netwerk’ kun je vervolgens een netwerk uitzoeken. Zorg dat je, als het om een afgegrensd netwerk gaat, in het bezit bent van de netwerksleutel.

wifi op iPhone

In het schermpje dat verschijnt zul je deze vervolgens in kunnen tikken. Bevestig de code door op ‘ok’ te tikken’, en binnen enkele seconden internet je via wifi – en gratis! Bovenin beeld zal er een wifi-statusicoon verschijnen. Mocht de verbinding wegvallen, dan verdwijnt dit icoontje ook.

Wifi op iPhone vereist soms andere inlog

Op sommige openbare netwerken is het mogelijk dat je wel zonder wachtwoord in te voeren kunt registreren, maar vervolgens nog niet kunt internetten. Waarschijnlijk vereisen die wifi-netwerken dat je bepaalde voorwaarden accepteert: deze komen tevoorschijn wanneer je op Safari tikt. Vervolgens zullen je apps het ook via wifi doen.

Dergelijke wifi-netwerken zijn doorgaans wel aan een tijdslimiet gebonden, dus hou goed in de gaten wanneer de verbinding wegvalt om kosten – in het buitenland – te voorkomen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu