De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Tip: schakel Wifi Assist uit om data te besparen

Gijs Ettes
28 september 2015, 10:33
1 min leestijd
Tip: schakel Wifi Assist uit om data te besparen

iOS 9 brengt diverse handige functies met zich mee, waaronder Wifi Assist. Hierdoor wordt bij een slechte wifi-verbinding automatisch overgeschakeld op 3G of 4G. Dat heeft echter ook zo zijn nadelen.

Lees verder na de advertentie.

Wifi Assist uitschakelen

wifi assist uitschakelen

Je kent het vast wel: je zit in de trein of op een andere plek waar je gratis gebruik kan maken van wifi, maar eigenlijk is de verbinding te zwak om prettig te kunnen internetten. In de meeste gevallen schakel je dan wifi uit om toch maar weer je databundel te gebruiken. Dankzij Wifi Assist kan je iPhone of iPad automatisch overschakelen op 3G of 4G, waardoor het niet meer nodig is om steeds de instellingen in te duiken.

Het nadeel is dat de functie standaard staat ingeschakeld in iOS 9 en ervoor kan zorgen dat je sneller door je databundel heen gaat. Er wordt immers veel sneller en vaker overgeschakeld op je mobiele dataverbinding. Als je een kleine bundel hebt, is het daarom slim om Wifi Assist uit te schakelen. Je kunt dan altijd nog snel je wifi-verbinding uitschakelen door met een swipe van onder naar boven het Bedieningspaneel te openen.

Wil je Wifi Assist uitschakelen, doorloop dan de stappen hieronder:

  • Ga naar ‘Instellingen > Mobiel netwerk’;
  • Scrol naar beneden en tik op het schuifje achter ‘Wi-Fi-assistentie’.

Vanuit hetzelfde menu kun je ook bepalen welke apps wel en niet gebruik mogen maken van je mobiele dataverbinding. Heb je een flinke databundel, dan is het slim om Wifi Assist ingeschakeld te houden. Omdat er niet steeds wordt geprobeerd om een verbinding met een zwak wifi-netwerk te behouden, doe je dan langer met  je accu.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu