In 3 stappen een reservekopie van je WhatsApp-video’s maken

Een nieuwe feature die onlangs aan WhatsApp voor iOS werd toegevoegd, is de optie om video’s te back-uppen bij het maken van een reservekopie. In deze tip laten we zien hoe je dit doet.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Maak een reservekopie van je WhatsApp-video’s

WhatsApp-video'sWhatsApp is al een tijdje voorzien van een handige back-upfunctie, waarmee je snel en simpel gesprekken en andere data opslaat wanneer je bijvoorbeeld van iPhone wisselt. Enkele weken geleden werd de functie echter uitgebreid met de mogelijkheid om opgeslagen en verstuurde video’s te back-uppen. De filmpjes worden dan in een reguliere reservekopie van WhatsApp verwerkt. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is een optie aan te vinken. Hieronder laten we zien hoe het werkt.

  1. Open WhatsApp op je iPhone en tik rechtsonder op ‘Instellingen’;
  2. Kies voor ‘Chats en gesprekken’ en druk vervolgens op ‘Reservekopie’;
  3. De backup-functie van WhatsApp verschijnt hierna in beeld. Druk onderin op het schakelaartje achter ‘Inclusief video’s’ om het proces te voltooien.

En dat was het! Voortaan worden alle ontvangen en verstuurde video’s uit WhatsApp meegenomen bij het maken van een reservekopie. Het is overigens raadzaam om tijdens het back-uppen verbonden te zijn met een wifi-verbinding, omdat video’s meerdere MB’s groot zijn. Zo voorkom je dat je onnodig veel data verbruikt.

Het laatste nieuws over WhatsApp

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.