Tip: Zo verwijder je een WhatsApp-account

11 januari 2021, 13:02
2 min leestijd
Tip: Zo verwijder je een WhatsApp-account

Wat je beweegredenen ook zijn, steeds meer mensen kiezen ervoor om WhatsApp te verwijderen. In dit artikel leggen we uit hoe jij je profiel voor eens en altijd naar de prullenbak verwijst.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp verwijderen in 4 stappen

Het verwijderen van WhatsApp is permanent. Met andere woorden, je kunt het niet ongedaan maken en zodra je op de verwijderknop drukt zijn al je gesprekken weg. Ben je zeker van je zaak? Volg dan onderstaande aanwijzingen om je WhatsApp-account te verwijderen:

  1. Pak je iPhone erbij en open WhatsApp;

  2. Tik op ‘Instellingen’ rechtsonder in het scherm;

  3. Druk op ‘Verwijder mijn account’;

  4. Voer je telefoonnummer in en bevestig je keuze door op ‘Verwijder mijn account’ te tikken.

Je WhatsApp-profiel wordt nu gewist. Dit betekent dat je accountgegevens, profielfoto, chats en groepsgesprekken worden verwijderd. Synchroniseer je WhatsApp via iCloud? Dan wordt ook die back-up gewist.

Het kan tot 90 dagen duren om al je WhatsApp-gegevens te wissen. Tijdens deze periode kan het zijn dat jouw informatie nog op de servers van de chat-app staat. WhatsApp bewaart gegevens namelijk altijd wat langer voor het geval dat je bijvoorbeeld tijdens het updaten tegen problemen aanloopt. Ook gegevens die jij hebt verstuurd, zoals een foto naar een vriend(in), worden niet verwijderd. De ontvanger kan de foto dus nog steeds zien.

Het is echter vrijwel onmogelijk om al je gegevens van WhatsApp te verwijderen. Logbestanden, waarin bijvoorbeeld staat welke accounts met elkaar praten, blijven namelijk bewaard. Wel zorgt WhatsApp ervoor dat deze informatie niet herleidbaar is naar jouw profiel.

Alternatieve chat-apps

WhatsApp is veruit de populairste, maar zeker niet de enige chat-app. Signal, Telegram en Wire zijn enkele uitstekende alternatieven. Deze applicaties zetten privacy van gebruikers meer op de voorgrond door bijvoorbeeld niet bij te houden met wie jij praat, en waarover. Hoe dit precies zit lees je in onze gids met alternatieven voor WhatsApp.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu