Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

In 3 stappen je telefoonnummer in WhatsApp veranderen

Wouter Nijsen
25 mei 2015, 15:53
1 min leestijd
In 3 stappen je telefoonnummer in WhatsApp veranderen

Stap je over op een nieuw telefoonnummer, dan kan het even zoeken zijn hoe je dit ook in WhatsApp bijwerkt. In deze tip lees je precies hoe je dat doet.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp telefoonnummer veranderen

WhatsApp telefoonnummer veranderen

Het overstappen op een nieuw telefoonnummer brengt zowel voor- als nadelen met zich mee, maar heeft ook gevolgen voor WhatsApp. Toen je de chat-app begon te gebruiken, moest je een telefoonnummer invoeren om je iPhone te koppelen. Hierdoor hoef je alleen een nummer te geven om met anderen in contact komen. Als je echter wijzigt van nummer, dan werkt de chat-app ook niet meer met de gekoppelde iPhone. Door de onderstaande drie stappen te volgen, weet je precies hoe je met WhatsApp van telefoonnummer wisselt.

  1. Open WhatsApp en tik rechtsonder op het knopje ‘Instellingen’;
  2. Druk hierna op ‘Account’ en selecteer de optie ‘Wijzig telefoonnummer’;
  3. Lees de melding goed door en voer tot slot je oude en nieuwe telefoonnummer in. Tik op ‘Gereed’ om het proces te voltooien.

Dat was het! WhatsApp verwerkt nu het nieuwe telefoonnummer en voert dit door binnen de app. Je hoeft je verder geen zorgen te maken over je accountgegevens; die worden automatisch overgezet. Wees je er wel van bewust dat wanneer je de stappen eenmaal hebt doorlopen, er geen weg meer terug is.

Lees het laatste nieuws over WhatsApp

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu