WhatsApp stickers: zo werkt het en zo download je nieuwe stickers

Florence Peeters
29 oktober 2018, 13:33
2 min leestijd
WhatsApp stickers: zo werkt het en zo download je nieuwe stickers

Maak je WhatsApp-gesprekken leuker met het versturen van stickers. iPhoned laat zien hoe je de stickers gebruikt en hoe je de plaatjes uitkiest.

Lees verder na de advertentie.

Zo gebruik je WhatsApp stickers

WhatsApp introduceerde in oktober 2018 de optie om stickers te versturen via de chatdienst. Het versturen van stickers was voor gebruikers van concurrent Telegram of Messenger al veel langer mogelijk. Via WhatsApp kon je al wel gifjes versturen. WhatsApp-gesprekken zijn sindsdien dus ook met allerlei plaatjes op te vrolijken, wat inmiddels is uitgegroeid tot een populaire functie.

De chat-app heeft talloze stickerpakketten beschikbaar gemaakt die je kunt toevoegen. Zo kun je de WhatsApp-stickers toevoegen en gebruiken.

  1. Ga naar een gesprek in WhatsApp;
  2. In de typbalk zie je het stickericoontje, selecteer deze;
  3. Tik op het plusje rechtsboven om nieuwe stickers toe te voegen;
  4. Selecteer een pakket om de stickers te bekijken en tik op het downloadicoontje of de knop ‘Download’ om ze toe te voegen;
  5. Ga naar het menu ‘Mijn stickers’ om de volgorde van je stickers te bepalen. Dit doe je door ze via het icoontje rechts naar boven of onder te slepen.

Wanneer je stickers hebt toegevoegd aan jouw toetsenbord, verstuur je ze simpelweg door er één te selecteren. Het plaatje verschijnt dan meteen in het gesprek. Door de toevoeging van stickers, is ook de knop waarmee je gifjes zoekt en toevoegt aan een gesprek verplaatst.

Om in de nieuwe versie van de app het gif-menu te openen, druk je op het stickericoontje. Vervolgens selecteer je onderin het gif-icoon. Vanuit hier zoek en stuur je gifjes zoals je gewend bent. Om vanuit de stickers of gifcollectie terug te keren naar je toetsenbord, druk je in de typbalk op het kleine toetsenbord.

Wachten op externe sticker-apps

WhatsApp biedt zelf twaalf stickerpakketten aan, maar een fervent gebruiker wil al gauw meer plaatjes. Daarom laat de chatdienst externe ontwikkelaars ook stickers maken die je in WhatsApp kan gebruiken.

Het is alleen nog even wachten tot de eerste sticker-apps voor WhatsApp in de App Store verschijnen. Via zulke apps zou je dan nieuwe stickerpakketten kunnen importeren naar WhatsApp, zodat je ze daar kan toevoegen en direct gebruiken. De update wordt de komende dagen geleidelijk naar iedereen uitgerold.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Inc.

Gratis via App Store

Lees meer over WhatsApp

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu