WhatsApp stickers: zo werkt het en zo download je nieuwe stickers
Florence Peeters

WhatsApp laat je nu ook stickers versturen in gesprekken. iPhoned laat zien hoe je de stickers gebruikt en hoe je de plaatjes uitkiest.

Zo gebruik je WhatsApp stickers

WhatsApp heeft een update uitgebracht waardoor je ook stickers kan versturen via de chatdienst. Het versturen van stickers is voor gebruikers van concurrent Telegram of Messenger al veel langer beschikbaar. Via WhatsApp kon je al wel gifjes versturen. WhatsApp-gesprekken zijn voortaan dus ook met allerlei plaatjes op te vrolijken.

De chat-app heeft twaalf stickerpakketten beschikbaar gemaakt die je kunt toevoegen. Zo kun je de WhatsApp-stickers toevoegen en gebruiken.

  1. Ga naar een gesprek in WhatsApp;
  2. In de typbalk zie je het stickericoontje, selecteer deze;
  3. Tik op het plusje rechtsboven om nieuwe stickers toe te voegen;
  4. Selecteer een pakket om de stickers te bekijken en tik op het downloadicoontje of de knop ‘Download’ om ze toe te voegen;
  5. Ga naar het menu ‘Mijn stickers’ om de volgorde van je stickers te bepalen. Dit doe je door ze via het icoontje rechts naar boven of onder te slepen.

Wanneer je stickers hebt toegevoegd aan jouw toetsenbord, verstuur je ze simpelweg door er één te selecteren. Het plaatje verschijnt dan meteen in het gesprek. Door de toevoeging van stickers, is ook de knop waarmee je gifjes zoekt en toevoegt aan een gesprek verplaatst.

Om in de nieuwe versie van de app het gif-menu te openen, druk je op het stickericoontje. Vervolgens selecteer je onderin het gif-icoon. Vanuit hier zoek en stuur je gifjes zoals je gewend bent. Om vanuit de stickers of gifcollectie terug te keren naar je toetsenbord, druk je in de typbalk op het kleine toetsenbord.

Wachten op externe sticker-apps

WhatsApp biedt zelf twaalf stickerpakketten aan, maar een fervent gebruiker wil al gauw meer plaatjes. Daarom laat de chatdienst externe ontwikkelaars ook stickers maken die je in WhatsApp kan gebruiken.

Het is alleen nog even wachten tot de eerste sticker-apps voor WhatsApp in de App Store verschijnen. Via zulke apps zou je dan nieuwe stickerpakketten kunnen importeren naar WhatsApp, zodat je ze daar kan toevoegen en direct gebruiken. De update wordt de komende dagen geleidelijk naar iedereen uitgerold.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Inc.

9 (527 reviews)
Gratis via App Store

Lees meer over WhatsApp

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.