De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Tip: zo tag je anderen in WhatsApp-groepsgesprekken

Rutger Otto
20 september 2016, 15:15
2 min leestijd
Tip: zo tag je anderen in WhatsApp-groepsgesprekken

WhatsApp heeft zijn app geüpdatet, waardoor het eindelijk mogelijk is om gericht personen in groepsgesprekken te taggen.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp mentions in groepsgesprekken

De WhatsApp-app is stilletjes van een update voorzien, je hoeft hem dus niet te downloaden. Veel is er niet veranderd, maar er is een handigheidje bijgekomen om de aandacht van mensen in groepsgesprekken te krijgen. Nu kun je mensen taggen (zoals eerder al kon in onder meer Twitter, Facebook, Telegram en Slack), waarna hun naam verandert in een linkje. Tik je erop, dan verschijnt meer informatie over de betreffende persoon.

WhatsApp Facebook gegevens

Zo werkt het

Het versturen van een mention in WhatsApp is heel gemakkelijk, daarvoor hoef je geen gebruikersnaam te maken. Het werkt alleen binnen groepsgesprekken, lees hieronder hoe.

  1. Open WhatsApp;
  2. Ga naar een groepsgesprek;
  3. Tik op de @-toets, waarna een lijstje van namen in de groep verschijnt;
  4. Scroll naar de persoon of typ de eerste letter(s) van de naam en tik erop;
  5. Maak je bericht af en kies ‘Stuur’.

Afgaande op de meest recente berichten kan het niet lang meer duren voordat WhatsApp gif-ondersteuning krijgt. De bewegende plaatjes zouden al beschikbaar zijn in de app, maar ze moeten alleen nog even worden ingeschakeld door WhatsApp. Geruchten over de toevoeging van gifjes gaan al een tijdje.

Geplande WhatsApp-updates

WhatsApp werd niet lang geleden nog geüpdatet voor iOS. De grootste vernieuwing was de ondersteuning voor Siri, zodat je met een spraakcommando berichten kunt versturen. Ook wordt voortaan je scherm overgenomen als je via WhatsApp wordt gebeld, net zoals bij een regulier telefoontje. Daarnaast is er een widget beschikbaar voor iOS 10, waarop je de meest recente gesprekken ziet.

Inmiddels is het ook gemakkelijk om tussen de FaceTime-camera en de camera op de achterzijde te schakelen door op het scherm te dubbeltikken. Ondersteuning voor videobellen is er overigens nog steeds niet.

Lees het laatste Whatsapp-nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu