Tip: Zo pas je in WhatsApp per chat het meldingsgeluid aan

3 maart 2017, 16:26
1 min leestijd
Tip: Zo pas je in WhatsApp per chat het meldingsgeluid aan

Als je WhatsApp intensief gebruikt, hoor je gedurende de dag continu het WhatsApp meldingsgeluid afgaan. In deze tip laten we zien hoe je dit geluid uniek maakt voor je favoriete contactpersonen.

Lees verder na de advertentie.

Zo pas je het WhatsApp meldingsgeluid per chat aan

Een van de recentere nieuwe functies van WhatsApp, is de mogelijkheid om een chat of een heel groepsgesprek van een ander meldingsgeluid te voorzien. Door te kiezen voor een ander deuntje maak je bepaalde gesprekken herkenbaarder en hoef je minder snel je iPhone uit je broekzak te halen om te checken wie je probeert te bereiken. Hoe je per chat een meldingsgeluid kiest, leggen we hieronder uit.

WhatsApp meldingsgeluid

WhatsApp meldingsgeluid aanpassen, zo doe je dat in drie stappen

  1. Open WhatsApp op je iPhone. Kies een gesprek en swipe kort van rechts naar links;
  2. Je ziet de optie ‘Meer’ verschijnen. Tik hierop en kies voor ‘Contactinformatie’;
  3. Vervolgens dien je op ‘Aangepaste meldingen’ te drukken. Bij de optie ‘Berichtgeluid’ kun je uit de lijst een ander meldingsgeluid kiezen.

In hetzelfde menu is het overigens ook mogelijk om een andere beltoon te kiezen. Hiermee wordt het deuntje bedoeld dat je hoort bij de belfunctie van WhatsApp. Je hebt in dit menu uit dezelfde geluiden die standaard op je iPhone geïnstalleerd staan.

Meer over WhatsApp

WhatsApp wordt regelmatig bijgewerkt met nieuwe functies. Zo kun je nu met WhatsApp Status berichten versturen die lijken op Snapchat Stories. Daarnaast maakt de berichten-app het gemakkelijk om gifs te verzenden en chat je naast je iPhone ook verder op je Mac met WhatsApp Web.

→ Lees ook: Zo gebruik je WhatsApp Web op je iPad

Het laatste nieuws over WhatsApp

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu