De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Tip: Zo bepaal je wie jou (niet) aan groepsgesprekken in WhatsApp kan toevoegen

Michel van 't Klaphek
6 november 2019, 20:19
2 min leestijd
Tip: Zo bepaal je wie jou (niet) aan groepsgesprekken in WhatsApp kan toevoegen

Word je weleens ongevraagd (en wellicht ook ongewenst) zomaar aan groepen in WhatsApp toegevoegd? Vanaf nu kun je daar wat aan doen. Je moet er alleen wel even de instellingen voor induiken. Zo werkt het.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp-groepsuitnodigingen beheren doe je zo

De functie is toegevoegd via een update. Het kan enkele dagen duren voordat jouw WhatsApp-versie is bijgewerkt, aangezien de patch gefaseerd uitrolt. Draai je de nieuwste versie van de app? Volg dan onderstaande aanwijzingen:

  1. Open WhatsApp op je iPhone;
  2. Ga naar de instellingen en kies ‘Account’;
  3. Tik op ‘Privacy’ en selecteer ‘Groepen’;
  4. Geef vervolgens aan of iedereen, enkel opgeslagen telefoonnummers of al jouw contacten met uitzondering van enkele personen je kunnen toevoegen;
  5. Bevestig je keuze.
whatsapp groepsuitnodigingen beheren

Dankzij de nieuwe instellingen krijg je meer controle over wie jou (niet) mag toevoegen aan groepen in WhatsApp. Probeert een beheerder op de ‘zwarte lijst’ je alsnog toe te voegen? Dan krijg je in plaats daarvan een persoonlijke uitnodiging via een individuele chat. Je hebt zo alsnog de keuze om deel te nemen. De uitnodiging verloopt automatisch na drie dagen en werkt daar niet meer.

De nieuwe functie is met name handig voor mensen die regelmatig aan allerlei groepen worden toegevoegd, en hier niet op zitten te wachten. Ook is de maatregel bedoeld om online pesten in de kiem te smoren. In zulk soort gevallen wordt de gepeste continu aan allerlei WhatsApp-groepjes toegevoegd door pesters, waar ze bijvoorbeeld getreiterd en uitgescholden worden.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Inc.

Gratis via App Store

Meer over WhatsApp

WhatsApp is waarschijnlijk een van je meestgebruikte iPhone-apps. Berichtjes sturen kan iedereen, maar de fijne kneepjes van het programma zijn niet voor iedereen duidelijk. Check daarom ons overzicht van minder bekende WhatsApp-functies om nog beter te appen. Ook wanneer WhatsApp niet werkt staan we je bij met adviezen.

Het laatste nieuws over WhatsApp

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu