Tip: Laat enkel de WhatsApp-groepsbeheerder berichten sturen
Erwin Vogelaar

Populaire berichten-app WhatsApp introduceert de mogelijkheid om een WhatsApp-groep aan te passen, zodat alleen de groepsbeheerder berichten kan sturen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Laat enkel de WhatsApp-groepsbeheerder berichten sturen

WhatsApp-groepen worden niet alleen gebruikt om met een groepje vrienden, collega’s of familie te chatten. Deze groepen zijn ook handig voor het ontvangen van nieuwtjes en andere updates. Denk bijvoorbeeld aan een WhatsApp-groep van een school, waarin berichtjes met belangrijke aankondigingen naar ouders worden verstuurd. In dat soort gevallen is het onhandig als iedereen er doorheen zit te chatten. Daar is nu een oplossing voor.

whatsapp groepsbeheerder

Net als berichten-app Telegram, is het nu mogelijk om WhatsApp zo in te stellen dat enkel de groepsbeheerder berichtjes kan sturen. Andere gebruikers zien dan in plaats van een chatbalk onderin het scherm, de tekst dat enkel de beheerder berichtjes kan sturen. Dit is eventueel ook een handige functie voor als je gewoon iedereen in een groep even stil wil hebben.

Zo schakel je de functie in

Om deze nieuwe functie in te schakelen doorloop je de volgende stappen.

  1. Je opent een groep waar je zelf beheerder van bent;
  2. Je drukt bovenin op de groepsnaam;
  3. In het nieuwe scherm druk je op ‘Groepsinstellingen’;
  4. Daar kies je voor ‘Berichten verzenden’;
  5. In de pop-up kies je voor ‘Alleen beheerders’ en druk je op ‘OK’.

Lees het laatste nieuws over WhatsApp

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.