De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Je WhatsApp-gegevens niet delen met Facebook, zo doe je dat

Lars Paijmans
26 augustus 2016, 17:40
2 min leestijd
Je WhatsApp-gegevens niet delen met Facebook, zo doe je dat

WhatsApp gaat je WhatsApp gegevens delen met Facebook, maar daarvoor moet de app wel eerst toestemming aan je vragen. Volg de stappen in deze tip om te voorkomen dat deze informatie gedeeld wordt met Facebook.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp gegevens niet delen met Facebook

WhatsApp liet gisteren een groot deel van haar gebruikers schrikken toen bekend werd dat de app gegevens zou gaan delen met Facebook, en dat de app commerciële berichten gaat toestaan van bedrijven. Aan dat laatste kun jij als gebruiker weinig doen, maar je kunt wel voorkomen dat je gegevens met moederbedrijf Facebook gedeeld worden.

Als je WhatsApp de komende dagen opstart, kun je begroet worden met een nieuws welkomstscherm. Deze herken je aan de grote groene cirkel in het midden. Zodra je deze ziet moet je opletten, want hier kun je direct voorkomen dat WhatsApp je gegevens met Facebook deelt. Dit doe je als volgt:

WhatsApp-gegevens niet delen met Facebook uitgelegd

  1. Tik op het blauwe pijltje dat links onder in beeld staat (tik dus niet op akkoord)
  2. Er verschijnt een nieuw scherm in beeld met alle voorwaarden
  3. Zet de groene schakelaar onderin beeld op wit om te voorkomen dat WhatsApp je gegevens deelt met Facebook.

Dertig dagen de tijd

Het is hierbij belangrijk om dit zo snel mogelijk te doen, want WhatsApp geeft je maar 30 dagen de tijd om deze voorwaarden te wijzigen. Mocht je per ongeluk de informatie verkeerd opgegeven hebben, dan kun je de komende dertig dagen in de instellingen van WhatsApp onder het kopje ‘account’ de voorwaarden alsnog intrekken. Na deze dertig dagen ga je automatisch akkoord en kun je dit dus niet meer wijzigen.

Omdat deze voorwaarden geleidelijk worden uitgerold, kan het zijn dat ze bij jou nog niet verschijnen. Houd de app dus in de gaten bij het opstarten de komende weken. Zie je het na deze nieuwe gebruikersvoorwaarden? Dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om WhatsApp links te laten liggen en overstappen naar een andere chat-app. Telegram bijvoorbeeld, of Signal. In het onderstaande artikel kun je meer lezen over deze WhatsApp alternatieven.

Lees ook: Geen zin in WhatsApp reclames? Naar deze chat-apps kun je overstappen

Lees het laatste nieuws over WhatsApp

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu