Zo gebruik je de nieuwe WhatsApp-filters voor foto’s, video’s en gifs
Lars Paymans

Een mooie foto wordt nog mooier als je er een filter overheen legt. Daarom komen de nieuwe WhatsApp-filters als geroepen. iPhoned laat zien hoe het werkt.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

WhatsApp filters gebruiken

Hoewel WhatsApp regelmatig nieuwe functies krijgt, waren er tot nu toe geen filters beschikbaar om je kiekjes op te leuken. Versie 2.17.30 van de iOS-app brengt hier verandering in. De bestaande fotobewerkopties worden hierdoor uitgebreid met filters, al vallen ze niet direct op. Pas als je weet waar je moet zoeken, wordt het makkelijk om de filters te gebruiken.

WhatsApp filter gebruiken

Zo stel je een filter in op WhatsApp

  1. Open een gesprek en tik op het plusje;
  2. Kies Foto- en videobibliotheek en kies een afbeelding uit;
  3. Veeg van beneden naar boven over de foto om het filterscherm te openen;
  4. Kies één van de filters die onderin beeld verschijnen;
  5. Tik op de foto om het scherm te sluiten.

Het leuke van deze update is dat je de filters niet alleen op foto’s kunt plakken. Ook video’s en zelfs gifjes kun je op deze manier een nieuw uiterlijk geven. Dit werkt op dezelfde wijze als hierboven beschreven staat.

De laatste update is nu beschikbaar in de App Store. In de nieuwe versie wordt ook automatisch een album aangemaakt als je van een persoon meerdere foto’s tegelijk ontvangt. Berichten zijn voortaan sneller te beantwoorden als je een notificatie naar rechts veegt.

→ Download WhatsApp in de App Store (gratis)

WhatsApp Messenger

WhatsApp Inc.

9,2 (497894 reviews)
Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.