WhatsApp emoji: zo gebruik je populaire smileys in WhatsApp

Standaard zijn WhatsApp emoji nog niet ingesteld als je gebruikmaakt van de app voor de iPhone. Gelukkig is het erg simpel om de guitige smileys te activeren, zodat je de gesprekken die je met je vrienden of familie hebt wat meer kleur kunt geven.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

WhatsApp emoji instellen

whatsapp emojiSinds de komst van iOS 5 in de herfst van 2011 is het aanzienlijk makkelijker om te schakelen tussen toetsenborden. Er is zelfs een heus emoji toetsenbord dat je kunt instellen en gebruiken in chat-apps als WhatsApp.

Om dit te doen ga je naar ‘Instellingen > Algemeen’ en scrol je naar ‘Toetsenbord’. Tik in het scherm dat volgt op ‘Toetsenbord > Voeg toetsenbord toe’. Je vindt nu een lange lijst met verschillende talen en toetsenborden. Selecteer ‘Emoji’.

whatsapp emojiGa vervolgens naar WhatsApp en tik op een gesprek. Onder in beeld zie je een wereldbolletje en als je daarop drukt, verschijnen de verschillende emoji. In het overzichtje zie je de laatst gebruikte WhatsApp emoji, maar ook smileys, plaatjes van dieren, objecten en symbolen. Bovendien kun je naar rechts en links vegen voor nog meer emoji.

Zoals je ziet is het aanbod enorm, dus voor elke gemoedstoestand zijn er wel geschikte emoji te vinden. Krijg je er maar geen genoeg van of wil je meer doen met emoji? Download dan de geinige app hieronder.

Emoji Gratis!

JG Applications Ltd

8,4 (5 reviews)
Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.