In 3 stappen de nieuwe deelfunctie van WhatsApp gebruiken
Wouter Nijsen

Een nieuwe feature van WhatsApp die onlangs beschikbaar werd gemaakt, is de handige deelfunctie. Hiermee stuur je onder meer sneller foto’s naar anderen, en in deze tip lees je hoe dit werkt.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Zo werkt de WhatsApp deelfunctie

WhatsApp-deelfunctieOngeveer een week geleden kreeg WhatsApp een flinke update, die onder meer de langverwachte belfunctie toevoegde. Een feature die echter stilletjes beschikbaar werd gemaakt, is de nieuwe deelfunctie. Hiermee is het mogelijk om een webpagina of een foto makkelijker te delen op WhatsApp. Vooral voor foto’s is dat handig, omdat je hierdoor niet meer WhatsApp hoeft te openen, de bijlageknop moet indrukken om vervolgens een foto te zoeken en sturen. Door de drie stappen hieronder te volgen, weet je precies hoe je gebruikmaakt van de nieuwe WhatsApp-deelfunctie.

  1. Open een foto in de Foto’s-app of webpagina in Safari en tik op het deelknopje onderin. Deze is te herkennen aan het vierkantje met het pijltje naar boven;
  2. Veeg vervolgens naar rechts en tik op het knopje ‘Meer’. Hier zie je alle apps die binnen iOS kunnen delen. Tik op WhatsApp om de app in te schakelen;
  3. Druk tot slot op Gereed om het proces te voltooien. Hierna kun je gebruiken maken van de WhatsApp-deelfunctie.

Dat was het! Als je een leuke afbeelding, video of link tegenkomt en je wilt deze delen met anderen, dan gaat dat voortaan een stuk sneller met de nieuwe deelfunctie. De feature werkt overigens ook binnen andere apps, al kan het dan zijn dat je de bovenstaande stappen moet herhalen.

→ Meer lezen? Check onze uitgebreide tippagina met nog veel meer handige tips & tricks!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.