Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Zo laat je WhatsApp-berichten automatisch verwijderen

Koen van Ekeren
7 december 2021, 14:42
1 min leestijd
Zo laat je WhatsApp-berichten automatisch verwijderen

WhatsApp rolt momenteel een nieuwe functie uit voor verdwijnende berichten. Je kunt instellen dat alle appjes die je voortaan ontvangt of verstuurt, automatisch worden verwijderd.

Lees verder na de advertentie.

Verdwijnende berichten WhatsApp

In WhatsApp bestond al een functie om berichten automatisch te laten verdwijnen. Door in een individuele chat boven op iemands naam te tikken, kwam je de optie ‘Berichten met vervaldatum’ tegen. Daarmee worden alle berichten van de chat automatisch na zeven dagen verwijderd.

Nu voegt WhatsApp een nieuwe standaardinstelling toe, waarbij je toekomstige berichten van álle chats na automatisch na een periode laat verdwijnen. Hierbij kun je kiezen voor een vervaldatum van 24 uur, 7 dagen of 90 dagen. De berichten verdwijnen zowel bij de verzender als ontvanger.

WhatsApp berichten automatisch verwijderen

WhatsApp rolt de momenteel uit, dus er bestaat een kans dat je de optie nog niet ziet. Maar in ieder geval is hij hier te vinden:

  1. Open WhatsApp en tik vanuit het hoofdscherm rechtsonder op ‘Instellingen’;

  2. Tik op ‘Account>Privacy’;

  3. Kies ‘Standaardtimer voor berichten’;

  4. Selecteer 24 uur, 7 dagen of 90 dagen.

De instelling heeft geen invloed op berichten die je eerder hebt ontvangen of verzonden, dus ze blijven zichtbaar. Wanneer je een nieuwe chat start, verschijnt er een melding dat de functie voor verdwijnende berichten is ingeschakeld. Je hebt ook de mogelijkheid om de instelling voor individuele chats uit te schakelen.

verdwijnende foto WhatsApp

Groepschats

De instelling voor het automatisch laten verwijderen van WhatsApp-berichten heeft overigens geen invloed op groepschats. Wel heeft WhatsApp ook daar een optie toegevoegd, zodat je de functie voor verdwijnende berichten kunt inschakelen. De groepsbeheerder kan echter instellen dat alleen beheerders de functie ‘Berichten met vervaldatum’ kunnen in- of uitschakelen.

Wil je meer functies ontdekken van WhatsApp? Check de tips hieronder:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu