Zo laat je berichten op WhatsApp automatisch verwijderen

13 juli 2023, 15:00
2 min leestijd
Zo laat je berichten op WhatsApp automatisch verwijderen

Heeft WhatsApp bij jou ook zoveel opslagruimte nodig? Gelukkig biedt WhatsApp nu een oplossing, je kunt namelijk instellen dat alle berichten die je ontvangt of verstuurt automatisch worden verwijderd. Zo werkt dat.

Lees verder na de advertentie.

Verdwijnende berichten WhatsApp

In WhatsApp bestond al een functie om berichten automatisch te laten verdwijnen. Door in een individuele chat boven op iemands naam te tikken, kwam je de optie ‘Berichten met vervaldatum’ tegen. Daarmee worden alle berichten van de chat automatisch na zeven dagen verwijderd.

Lees ook: Poll maken in WhatsApp: simpel, snel en superleuk

WhatsApp heeft daar inmiddels een nieuwe standaardinstelling aan toegevoegd, waarbij je toekomstige berichten van álle chats automatisch na een periode laat verwijderen. Hierbij kun je kiezen voor een vervaldatum van 24 uur, 7 dagen of 90 dagen. De berichten verdwijnen dan zowel bij de verzender als ontvanger.

whatsapp berichten automatisch verwijderen

WhatsApp berichten automatisch verwijderen

Met de functie probeert WhatsApp de privacy van de app te verbeteren, want de berichten zijn na het verwijderen niet meer terug te halen. Daarnaast heeft WhatsApp een stuk minder opslagruimte nodig als je ervoor kiest om berichten automatisch te verwijderen. Pas wel op, want je kunt gesprekken met deze functie na een tijd dus niet meer teruglezen. Je stelt dat als volgt in:

  1. Open WhatsApp en tik vanuit het hoofdscherm rechtsonder op ‘Instellingen’;

  2. Tik op ‘Privacy’;

  3. Kies ‘Standaardtimer voor berichten’;

  4. Selecteer 24 uur, 7 dagen of 90 dagen.

De instelling heeft geen invloed op berichten die je eerder hebt ontvangen of verzonden, dus ze blijven zichtbaar. Wanneer je een nieuwe chat start in WhatsApp, verschijnt er een melding dat de functie voor het automatisch verwijderen van berichten is ingeschakeld. Je hebt ook de mogelijkheid om de instelling voor individuele chats uit te schakelen.

whatsapp berichten automatisch verwijderen

Groepschats

De instelling voor het automatisch laten verwijderen van berichten op WhatsApp heeft overigens geen invloed op groepschats. Wel heeft WhatsApp ook daar een optie toegevoegd, zodat je de functie voor verdwijnende berichten kunt inschakelen. De groepsbeheerder kan echter instellen dat alleen beheerders de functie ‘Berichten met vervaldatum’ kunnen in- of uitschakelen.

Wil je meer functies ontdekken van WhatsApp? Check de tips hieronder:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu