Runners deal! De iPhone 15 Pro nu met korting oplopend tot €540!

WhatsApp laat je per chat een unieke achtergrond instellen: zo werkt het

1 december 2020, 12:55
2 min leestijd
WhatsApp laat je per chat een unieke achtergrond instellen: zo werkt het

WhatsApp laat je vanaf nu per chat een unieke wallpaper instellen, zodat je gesprekken nog persoonlijker worden. Ook kun je voortaan door stickers heen zoeken. Zo stel je een unieke WhatsApp-achtergrond voor je chats in.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp achtergrond per chat instellen

Het is al heel lang mogelijk om een persoonlijke achtergrond voor WhatsApp te kiezen, maar vanaf nu kun je per chatgesprek een wallpaper instellen. De nieuwe functie werkt voor zowel individuele chats als groepsgesprekken.

 1. Updaten

  Je kunt alleen een individuele WhatsApp-achtergrond instellen wanneer je de meest recente versie van de chat-app hebt geïnstalleerd. Download de nieuwste versie van WhatsApp daarom voordat je onderstaande aanwijzingen volgt;

 2. Beginnen

  Open WhatsApp en tik op de chat die je een persoonlijke achtergrond wil geven. Selecteer vervolgens de naam van diegene (of de naam van de groep);

 3. Wallpaper instellen

  Kies ‘Achtergrond en geluid’ en tik op ‘Kies een nieuwe achtergrond’. Maak vervolgens een keuze uit de soorten achtergronden en geef WhatsApp eventueel toestemming voor toegang tot je foto’s;

 4. Afronden

  Als het goed is heb je nu een persoonlijke WhatsApp-achtergrond voor die chat ingesteld. In het menu kun je deze wallpaper nog donkerder of lichter maken door de balk te verschuiven.

Je kunt kiezen uit de standaardwallpapers van WhatsApp, of je eigen foto’s als achtergrond gebruiken. Daarover gesproken, je kunt de wallpaper ook laten veranderen op het moment dat de donkere modus van je iPhone aangaat. Zodoende verandert je achtergrond op het door jou gekozen tijdstip van licht naar donker. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen, is de donkere modus van je iPhone aanzetten. In onderstaand artikel lees je hoe dit werkt.

Lees verder: Zo werkt de donkere modus van je iPhone en iPad

WhatsApp Messenger

WhatsApp Inc.

Gratis via App Store

Makkelijker stickers zoeken

Tot slot heeft WhatsApp het makkelijker gemaakt om door stickers te zoeken. Voorheen stonden de geanimeerde plaatjes in een vrij onoverzichtelijke volgorde bij elkaar, maar wanneer je nu op de zoekbalk tikt kun je stickers onder meer filteren op basis van categorie en steekwoorden.

Meer over WhatsApp

WhatsApp rolt de afgelopen weken aan de lopende band updates uit. Sinds enige tijd kun je bijvoorbeeld verdwijnende berichten instellen. Zodra je deze optie activeert, worden berichtjes automatisch na zeven dagen verwijderd. De functie moet ervoor zorgen dat (mogelijk) gevoelige informatie niet heimelijk gedeeld wordt.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu