Tip: zo kun je een website opslaan als pdf in iOS 9
Wouter Nijsen

Sinds de release van iOS 9 is het mogelijk om volledige webpagina’s om te zetten naar pdf-bestanden. In dit tipartikel laten we zien hoe het werkt.

Een website opslaan als pdf

website opslaan als pdfMet iOS 9 heb je geen afzonderlijke app meer nodig om webpagina’s op te slaan als pdf-bestanden. Dat kan het besturingssysteem namelijk zelf, omdat het deelmenu van iOS is uitgebreid. Het omzetten van webpagina’s naar pdf-bestanden is handig wanneer je volledige pagina’s naar anderen wilt mailen.

Natuurlijk kun je op je iPhone of iPad een screenshot maken, maar dan wordt maar een gedeelte van de pagina vastgelegd. In de stappen hieronder leggen we uit hoe je websites gemakkelijk converteert.

  1. Open Safari op je iPhone of iPad en ga naar een website;
  2. Druk op het deel-icoontje (vierkantje met het pijltje naar boven) en kies voor ‘Bewaar pdf in iBooks’;
  3. Het pdf-bestand wordt nu aangemaakt en opgeslagen in de iBooks-app.

Zoals je ziet slaat iBooks de website als meerdere pagina’s op, afhankelijk van hoe lang hij is. Hierna kun je het pdf-bestand verzenden in een mailtje of afdrukken wanneer je iOS-apparaat is verbonden met een printer. Houd er wel rekening mee dat de functie alleen werkt in Safari en je gebonden bent aan iBooks.

Overigens is het ook mogelijk om opgeslagen afbeeldingen in de Foto’s-app om te zetten naar een pdf’je. Dit doe je door in de applicatie simpelweg een foto te selecteren, op het deelmenu te drukken en weer voor ‘Bewaar pdf in iBooks’ te kiezen.

→ Meer lezen? Check dan onze tip hoe je markeringen toevoegt aan pdf-bestanden.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.