Tip: zo kun je een website opslaan als pdf in iOS 11
Wouter Nijsen

Al sinds de release van iOS 9 is het mogelijk om volledige webpagina’s om te zetten naar pdf-bestanden. iOS 11 maakt het een stukje makkelijker, zoals je in deze tip kunt lezen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Een website opslaan als pdf

Met iOS 11 heb je geen afzonderlijke app meer nodig om webpagina’s op te slaan als pdf-bestanden. Dat kan het besturingssysteem namelijk zelf, via het deelmenu van Safari. Het omzetten van webpagina’s naar pdf-bestanden is handig wanneer je volledige pagina’s naar anderen wilt mailen. Hierdoor kunnen ze bijvoorbeeld zonder problemen pagina’s offline bekijken.

Natuurlijk kun je op je iPhone of iPad een screenshot maken, maar dan wordt maar een gedeelte van de pagina vastgelegd. In de stappen hieronder leggen we uit hoe je websites gemakkelijk converteert.

  1. Open Safari op je iPhone of iPad en ga naar een website;
  2. Druk op het deel-icoontje (vierkantje met het pijltje naar boven) en kies voor ‘Maak pdf aan’;
  3. Het pdf-bestand wordt nu aangemaakt. Vervolgens kun je notities toevoegen, of het bestand via de deelknop naar anderen sturen.

Overigens is het ook mogelijk om pdf’s lokaal op te slaan. Het bestand vind je terug in de Bestanden-app van iOS 11, waar alle documenten en foto’s worden verzameld. Vanuit daar kun je weer kiezen wat je met het pdf’je wil doen.

Lees het laatste nieuws over iOS 11

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.