Tip: zo kun je een website opslaan als pdf in iOS 11

19 oktober 2017, 15:15
1 min leestijd
Tip: zo kun je een website opslaan als pdf in iOS 11

Al sinds de release van iOS 9 is het mogelijk om volledige webpagina’s om te zetten naar pdf-bestanden. iOS 11 maakt het een stukje makkelijker, zoals je in deze tip kunt lezen.

Lees verder na de advertentie.

Een website opslaan als pdf

Met iOS 11 heb je geen afzonderlijke app meer nodig om webpagina’s op te slaan als pdf-bestanden. Dat kan het besturingssysteem namelijk zelf, via het deelmenu van Safari. Het omzetten van webpagina’s naar pdf-bestanden is handig wanneer je volledige pagina’s naar anderen wilt mailen. Hierdoor kunnen ze bijvoorbeeld zonder problemen pagina’s offline bekijken.

Natuurlijk kun je op je iPhone of iPad een screenshot maken, maar dan wordt maar een gedeelte van de pagina vastgelegd. In de stappen hieronder leggen we uit hoe je websites gemakkelijk converteert.

  1. Open Safari op je iPhone of iPad en ga naar een website;
  2. Druk op het deel-icoontje (vierkantje met het pijltje naar boven) en kies voor ‘Maak pdf aan’;
  3. Het pdf-bestand wordt nu aangemaakt. Vervolgens kun je notities toevoegen, of het bestand via de deelknop naar anderen sturen.

Overigens is het ook mogelijk om pdf’s lokaal op te slaan. Het bestand vind je terug in de Bestanden-app van iOS 11, waar alle documenten en foto’s worden verzameld. Vanuit daar kun je weer kiezen wat je met het pdf’je wil doen.

Lees het laatste nieuws over iOS 11

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu