Zo bereid je jouw Apple Watch voor op watchOS 6

Erwin Vogelaar
17 september 2019, 20:12
2 min leestijd
Zo bereid je jouw Apple Watch voor op watchOS 6

Met watchOS 6 krijgt je Apple Watch een stapel nieuwe functies. Met deze voorbereiding ben je helemaal klaar voor de update.

Lees verder na de advertentie.

watchOS 6 voorbereiding: dit kun je doen

Elk jaar ontvangen Apple Watch-gebruikers een grote update van watchOS, met een stapel verbeteringen en nieuwe functies. Dit jaar is het de beurt aan watchOS 6. De nieuwe functies van watchOS 6 zijn al onthuld tijdens de WWDC 2019-keynote in juni eerder dit jaar.

Sindsdien draaien er bètaversies van de update. Nieuw is onder andere dat er meer Apple-apps naar watchOS komen, zoals Rekenmachine en Dictafoon. Ook krijgt je horloge met deze update zonder iPhone toegang tot de App Store. Lees ook eens onze watchOS 6 preview.

De update naar watchOS 6 wordt vanzelf aangeboden. Wil jij jezelf echter ultiem voorbereiden op de update, dan zijn er een paar dingen die je kunt doen.

watchos 6 voorbereiding

1. Maak een back-up

Wil je er zeker van zijn dat je niets kwijtraakt van je Apple Watch, dan kun je voor het installeren van een update een back-up maken. Daarmee worden onder andere de layout van de wijzerplaat, instellingen voor apps, fitnessgegevens en andere instellingen bewaard.

Om een backup te maken, ontkoppel je jouw Apple Watch van je telefoon. Dat doe je door in de Apple Watch-app naar het tabblad ‘Mijn Watch’ te gaan. Daar tik je op het i-icoontje naast je horloge en kies je voor ‘Koppel Apple Watch los’.

Om te controleren of de back-up is gelukt, ga je op je iPhone naar de Instellingen-app en naar ‘Algemeen > iPhone-opslag > Watch’. Als het goed is staat daar de zojuist gemaakte backup. Lees meer over het maken en terugzetten van een Apple Watch-back-up.

2. Update iOS

Om de nieuwste versie van watchOS te installeren, heb je de nieuwste versie van iOS nodig. Zorg er dus voor dat je voor het installeren van watchOS 6 je iPhone bijwerkt naar iOS 13.

3. Laad je Apple Watch op

Het kan zeer frustrerend zijn als de update er is, maar je deze nog niet mag installeren omdat je Apple Watch niet voldoende is opgeladen. Je horloge moet minimaal voor vijftig procent vol zitten voordat je watchOS 6 mag installeren. Doe dat dus van te voren. Tevens moet je horloge op de lader liggen om de update te installeren.

4. Opruimen

Maak ook direct van de gelegenheid gebruik om je apps op te ruimen. Dat is niet nodig om watchOS 6 te installeren, maar het geeft wel direct een fijn opgeruimd gevoel. Lees meer over het opruimen van watchOS-apps.

5. Installeren

Om watchOS 6 te installeren zodra de update beschikbaar is, open je de de Apple Watch-app op je iPhone en kun je op het tabblad ‘Mijn Watch’. Daarna tik je op ‘Algemeen’ > ‘Software-update’.

Lees meer over watchOS 6

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu