watchOS 5-tip: zo werkt de automatische work-out-detectie

Florence Peeters
11 oktober 2018, 15:14
2 min leestijd
watchOS 5-tip: zo werkt de automatische work-out-detectie

Eén van de grote verbeteringen in watchOS 5 is de automatische work-out-detectie. Begin met sporten en je Apple Watch vraagt vanzelf of je een work-out wil starten. iPhoned laat zien hoe je de automatische work-out-detectie instelt.

Lees verder na de advertentie.

Zo weet je Apple Watch wanneer je sport

Apple focust zich met watchOS 5 meer dan ooit op gezondheid. Niet gek dus dat vooral de Workout-app een paar noemenswaardige verbeteringen heeft gekregen. Eén daarvan is de automatische work-out-detectie.

Wanneer je begint met hardlopen of zwemmen zonder een work-out op je Apple Watch te starten, krijg je binnen de kortste keren een notificatie. De Watch stelt dan voor om een work-out voor je te starten.

watchOS 5 review

Doordat het slimme horloge ook je tempo meet, weet het in een aantal gevallen wat voor soort work-out je doet. Zo stelt het automatisch voor om een wandel- of hardloopwork-out te starten. Maar begin je met een voetbaltraining, dan zul je alsnog moeten selecteren dat je niet aan het hardlopen bent, maar een ‘andere’ oefening doet.

→ Lees ook: watchOS 5 review: onafhankelijker en gezonder dan ooit

Heb je nog geen work-out ingestart, dan houdt de Watch al wel je prestaties bij. Zo wordt je volledige sportsessie gemeten en mis je op het einde geen minuten. Als je klaar bent met je training en de work-out op je Watch niet stopzet, krijg je bovendien ook een melding. De Watch heeft door dat je niet meer intensief beweegt, en vraagt je dan met een tik op je pols of je de work-out wil stoppen.

Automatische work-out detectie instellen

Dankzij deze functie hoef je er nauwelijks meer bij na te denken om je work-outs bij te houden, en gaat beweging meten steeds meer vanzelf. Maar wanneer je liever toch handmatig je work-outs start, dan kun je de functie altijd uitschakelen. Dit doe je als volgt.

  1. Open de Watch-app op je iPhone;
  2. Ga in het menu ‘Mijn Watch’ naar ‘Work-out’;
  3. Schakel hier ‘Herinnering om te starten’ uit. Wanneer je ook geen notificatie wil om een work-out stop te zetten, veeg je het schuifje van ‘Herinnering om te stoppen’ naar links.

Dezelfde instellingen kan je ook op je Watch terugvinden en aanpassen.

  1. Ga naar Instellingen;
  2. Open het menu ‘Algemeen’ en tik op ‘Work-out’;
  3. Schakel hier de automatische work-out detectie uit of juist weer in.

Lees meer over watchOS 5

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu