Hoge internetkosten beperken in het buitenland

De vakantie staat voor veel mensen weer voor de deur. Als je naar het buitenland gaat, stuit je meestal achteraf op een hele hoge telefoonrekening. Mobiel internet is, in ieder geval tot de Europese Commissie in 2014 de kosten in heel Europa gelijktrekt, in de rest van Europa erg duur. Hoge internetkosten beperken kan door dataroaming uit te zetten op je iPhone.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Hoge internetkosten beperken

Wikipedia:
Roaming (‘Engels voor rondzwerven’) is een algemene term in de draadloze telecommunicatie waarbij een bepaalde dienst wordt voortgezet hoewel de gebruiker zich niet in het netwerk bevindt waarin deze geregistreerd staat.

Hoge internetkosten beperken in het buitenland

De iPhone maakt voor veel diensten gebruik van mobiel internet. Denk bijvoorbeeld aan het bijwerken van je huidige locatie, het weer, synchroniseren van je e-mail, Facebook, enzovoort. Hiervoor worden vele mb’s gebruikt. Om te voorkomen dat je iPhone deze taken stilletjes op de achtergrond uitvoert en je een torenhoge telefoonrekening bezorgt, kan je deze ‘dataroaming’ uitzetten via de instellingen van je toestel. Deze optie vind je bij ‘instellingen’ > ‘algemeen’ > ‘mobiel netwerk’. Als het knopje achter ‘dataroaming’ uit staat, schakelt het mobiele internet zich vanzelf uit in het buitenland. Je kan in het buitenland dan wel nog bellen en gebeld worden.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.