Tip: Voorkeurstaal per app aanpassen op iPhone en iPad

Michel van 't Klaphek
22 november 2019, 19:21
2 min leestijd
Tip: Voorkeurstaal per app aanpassen op iPhone en iPad

iOS 13 helpt je stapsgewijs een nieuwe taal te leren. Je kunt namelijk per app een voorkeurstaal opgeven. Dit is ideaal voor het laagdrempelig verbeteren van je Duits, Frans of Spaans. Zo werkt het.

Lees verder na de advertentie.

Voorkeurstaal per app instellen in iOS 13 en iPadOS 13

In sommige apps moet je zelf een taal opgeven, maar de meeste applicaties gebruiken de standaardtaal die je bij het instellen van je iPhone of iPad hebt geselecteerd. Voor de meeste mensen werkt dit prima, maar er zijn situaties waarin je hiervan wil afwijken. Gelukkig is het vanaf iOS 13 en iPadOS 13 mogelijk om per app een voorkeurstaal in te stellen. Dit doe je zo:

  1. Ga naar de Instellingen-app op je iPhone of iPad;
  2. Veeg naar beneden totdat je bij de lijst met apps aankomt;
  3. Kies de app waarvan je de taal wil aanpassen, in het voorbeeld de Agenda;
  4. Tik op ‘Taal’ en selecteer de taal waarin je de app wil weergeven uit de lijst;
  5. Controleer of het goed werkt door de gekozen app te openen.
voorkeurstaal per app ios 13 ipados screens

Het aantal talen dat je kunt kiezen is ontzettend uitgebreid. Bovendien houdt de iPhone of iPad rekening met verschillen binnen taalgebieden. Als je bijvoorbeeld Spaans instelt, kun je kiezen voor het geschrift dat in Latijns-Amerika, Mexico of Spanje gebruikelijk is.

Het is per app mogelijk om een voorkeurstaal op te geven. Uiteraard is het simpeler om de standaardtaal van een iPhone of iPad aan te passen indien je tientallen apps in een andere taal wil weergeven. Dit doe je door in de Instellingen-app ‘Algemeen’ te kiezen, en vervolgens op ‘Taal en regio’ te tikken. Bij het kopje ‘iPhone/iPad-taal’ kun je een andere taal instellen.

Haal alles uit iOS 13 en iPadOS

De bekendste functie van iOS 13 is de donkere modus. Het donkere kleurenpalet is beter voor je ogen en verlengt de accuduur van je Apple-apparaat. Maar, de nieuwste softwareversie heeft meer om het lijf. Denk bijvoorbeeld aan de databesparingsmodus, de mogelijkheid om een gamecontroller te koppelen of Sidecar, waarmee je een iPad als tekentablet gebruikt.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu